0 Deljenj 2137 Ogledov
© Igor Zorčič in Matjaž Han naj bi trgovala s funkcijo predsednika državnega zbora, trdijo naši viri v parlamentu. Zorčič nam svetuje, naj jih menjamo. Foto: Facebook

Iz parlamenta prihajajo informacije o trgovanju s funkcijo predsednika državnega zbora

10. September, 2020 18:40
2137 Ogledov

Igor Zorčič ima ponudbo od Matjaža Hana, da v primeru prestopa v SD ostaja predsednik državnega zbora,” je danes sporočil vir iz parlamenta. Ali ga vodja poslanske skupine SD, ki je v tem mandatu potrgovala že z nekdanjim poslancem SMC Gregorjem Židanom in nekdanjim poslancem Levice Francem Trčkom – oba sta zdaj člana poslanske skupine SD – res novači, naj prestopi iz SD, smo preverili pri Zorčiču, ki trenutno opravlja funkcijo predsednika državnega zbora.

Vprašanja Zorčiču in njegov odziv

Na predsednika državnega zbora smo naslovili tri vprašanja, ki jih objavljamo v celoti, kakor tudi njegov odgovor.

Spoštovani gospod Zorčič,

viri iz parlamenta so nas obvestili, da vam je gospod Matjaž Han ponudil, da prestopitev SD, pri čemer bi lahko ostali predsednik DZ.
Informacije želimo preveriti, zato vas danes do 17.ure prosimo za naslednja pojasnila:

– Ali se pogovarjate o prestopu v SD?
– Ali drži informacija, da vam v primeru prestopa ponujajo mesto predsednika DZ?
– Ali ste se že odločili?

Oba sta bila na volitvah leta 2018 sicer izvoljena v Posavju, v volilni enoti Novo mesto. Zorčič v okraju Brežice, kjer je prejel 1.731 glasov, Han pa v okraju Laško, kjer je prejel 1.917 glasov.

Po pričevanju naših virov iz paralmenta imata v stranki SMC v zadnjih dneh pogoste kontakte s stranko SD tudi poslanca SMC Janja Sluga in Branislav Rajić.

Ko smo maja razkrili dogovarjanje nekdanjega poslanca SMC Židana, so se naši viri izkazali za dobro obveščene.

Več iz te kategorije