0 Deljenj 779 Ogledov

Hladna fronta je dosegla Alpe, Arso napoveduje, da se bo meja sneženja spuščala, čez dan se bo hladilo

9. December, 2019 7:39
779 Ogledov

Dopoldne se bo tudi na vzhodu pooblačilo. V zahodni polovici Slovenije bodo manjše padavine, ki se bodo krepile in se popoldne razširile proti vzhodu. Meja sneženja se bo proti večeru v severni, severovzhodni in ponekod v osrednji Sloveniji spustila pod 700 m nadmorske višine, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Ponekod bo zapihal severni do severovzhodni veter. Temperature bodo na severu od 1 do 4, drugje od 5 do 13 °C, čez dan se bo ponekod samo še hladilo.

Ponoči bodo padavine od severozahoda postopno ponehale. Na Primorskem bo zapihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 7 °C.

Jutri zjutraj se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo lahko nastala megla. Čez dan bo večinoma sončno, dopoldne bo več oblačnosti bo na jugovzhodu. Zapihal bo šibak do zmeren veter severnih smeri, burja na Primorskem se bo popoldne nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 13 °C.

Obeti. V sredo bo sončno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Hladneje bo. V četrtek se bo pooblačilo, sredi dneva in popoldne bodo ponekod manjše padavine, v notranjosti predvsem kot rahel sneg.

Vremenska slika. Nad severno polovico Evrope je obsežno območje nizkega zračnega tlaka, plitev ciklon nastaja tudi nad severnim Sredozemljem. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo proti večeru prešla Slovenijo. Pred njo z jugozahodnikom doteka nad naše kraje vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Dopoldne se bodo v krajih zahodno od nas pojavljale manjše padavine, ki bodo popoldne okrepile in širile proti vzhodu in jugu. V Alpah bo snežilo. Ob Jadranu bo pihal šibak do zmeren jugozahodnik.

Jutri se bo razjasnilo. Ponekod bo zapihal okrepljen veter severnih smeri, ob Jadranu šibka do zmerna, v Kvarnerju močna burja.

Več iz te kategorije