0 Deljenj 839 Ogledov

Ni še bilo svetlo, ko je na prehodu povozila peško

9. December, 2019 12:07
839 Ogledov

“Minuli dan so gorenjski policisti obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Danes zjutraj je voznica z osebnim avtomobilom v Škofji Loki še pri temnem delu dneva na prehodu za pešce trčila v peško in jo telesno poškodovala. Po prvih podatkih je peška lažje poškodovana,” poroča Bojan Kos iz PU Kranj. Uprava za zaščito in reševanje je o dogodku zapisala: “Ob 6.55 je na Kidričevi cesti v Škofji Loki osebno vozilo povozilo peško. Gasilci PGD Škofja Loka so nudili prvo pomoč poškodovanki do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.”

Kos je zapisal, da je to četrta decembrska prometna nesreča z udeležbo pešcev: “Dve nesreči sta se zgodili 2. decembra, ena pa petega v mesecu. Vse tri se zgodile na območju Kranja. V prvi je bil v popoldanskih urah otrok zbit na prehodu za pešce, v drugi je zvečer voznik pri zapuščanju parkirišča spregledal peško in vanjo trčil, v tretji pa je otrok nenadoma pritekel na cesto pred vozilo in povzročil nesrečo.”

Pešce in voznike opozarjajo na previdnost in na varno souporabo prometih površin. Kos piše: “Pešci so tveganjem za nesreče najbolj izpostavljeni med prečkanjem cest in hojo po parkiriščih, napake pa se dogajajo na strani obeh, torej tako pri pešcih kot voznikih. Oboji imajo do določene mere možnost predvidevati situacije, vendar samo, če so v prometu zbrani in pozorni, kar je s telefonom v roki in s hitenjem zelo težko. Skratka previdno.”

Več iz te kategorije