0 Deljenj 2228 Ogledov

Drago varovanje bančnega direktorja Kleindiensta

19. September, 2017 20:22
2228 Ogledov
Robert Kleindienst je dvojni strošek: poleg visoke plače še visoki stroški za varovanje.

POTEM KO SO V ČRNI GORI PRETEPLI BANKIRJA NLB ROBERTA KLEINDIENSTA, MU BANKA ŽE NEKAJ LET PLAČUJE FIZIČNO VAROVANJE

Robert Kleindienst, ki je bil član uprave NLB v času, ko se je v banki vršilo pranje denarja v razsežnosti milijarde evrov (dodatna razkritja kažejo na milijardo evrov, ne dolarjev), sedaj nadaljuje bančno kariero v Črni Gori. Kleindienst je bil leta 2012 imenovan za izvršnega direktorja NLB Montenegrobanke, ko so se pojavile informacije o koruptivnosti pri tem imenovanju, pa so v NLB pojasnjevali, da so ga tja poslali zato, da bi okrepili področje upravljana tveganj. No, pozabili pa so dodati, da je največje tveganje postal Kleindienst sam. Banke iz skupine NLB na Balkanu ne slovijo po zglednem poslovanju, saj so, sodeč po medijskih zapisih, prestreljene s korupcijo in kriminalom.

Konec oktobra 2014 sta Kleindiensta pred banko sredi belega dne napadla dva neznanca z železnimi palicami, po tem napadu pa mu je banka zagotovila tudi varovanje, za katerega že skoraj tri leta plačuje lepe vsote denarja. V službi za komuniciranje z javnostjo niso niti potrdili niti zavrgli informacije o dragem varovanju, branje med vrsticami pa kaže, da je temu tako.

Za banko bi bilo ceneje, če bi Kleindiensta umaknili iz Črne Gore, očitno pa je tam zadolžen za posebne naloge.

MESARIČEV SEF

Črtomir Mesarič je svoji banki zaupal v tolikšni meri, da je imel denar kar v domačem sefu, ki pa so mu ga ukradli.

Slovenski bančniki v Črni Gori so priljubljena tarča napadov, saj podzemlje očitno ve, kjer je denar. Nekdanjemu direktorju Črtu Mesariču so pred časom iz stanovanja odtujili sef. Mesarič pravi, da je bilo v njem 100 tisoč evrov, poleg te vsote pa tudi ura, ki mu jo je podaril Djukanović. Nekateri viri govorijo, da je bilo v sefu vsaj dva milijona evrov. In zakaj bančnik nima denarja na banki?

Mesarič pa ima v povezavi s spornimi posli podružnice NLB z Djukanovićevim omrežjem sedaj opravka tudi s kriminalistično preiskavo.

Več iz te kategorije