0 Deljenj 2404 Ogledov

Do 14. ure število okužb strmo naraslo, javno življenje postopoma ugaša

13. March, 2020 14:24
2404 Ogledov

V Sloveniji je bilo do 14. ure potrjenih 141 primerov okužb z novim koronavirusom. Vseh opravljenih testiranj je bilo 4346 testiranj. Epidemiološka situacija v Slovenij je v drugi fazi, je poudarila direktorica NIJZ-a Nina Pirnat.

14.16 V Zdravstvenem domu Kočevje, kjer so do vključno četrtka odvzeli 26 brisov pri morebitnih okuženih z novim koronavirusom, so med temi odkrili tri dejansko okužene. V zdravstvenem domu so sicer za zajezitev omenjene okužbe uvedli podobne ukrepe kot v drugih tovrstnih zavodih. Delo v tamkajšnjih splošnih ambulantah bo potekalo po spremenjenem režimu.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/koronavirus-profesor-matematike-na-podlagi-potrjenih-okuzb-s-koronavirusom-pri-nas-je-slabse-kot-v-italiji/

13.31 Zaradi epidemije novega koronavirusa bo s prihodnjim tednom začasno zastalo tudi delo sodišč. Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič je namreč odredil sprožitev 83a člena zakona o sodiščih, ki določa, da lahko v primeru izrednih dogodkov posamezna sodišča opravljajo naroke in odločajo samo v nujnih zadevah.

13.24 Slovenski škofje so v sklopu ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa od danes odpovedali vse svete maše, zato je te sedaj mogoče od doma spremljati preko televizije, radia in spleta. Verniki lahko svete maše spremljajo na Radiu Ognjišče, TV Exodus, Novi24tv.si, Radiu ARS, na Televiziji Slovenija in spletnih straneh nekaterih župnij.

12.12 Ministrstvo za obrambo državljane prosi, da ne kličejo številke za klic v sili 112, če ne potrebujejo nujne medicinske pomoči, pomoči gasilcev, nujne veterinarske pomoči, pomoči gorskih in jamarskih reševalcev ter drugih reševalnih enot. Osnovne informacije o virusu je mogoče najti na letakih, ki so jih gospodinjstva začela dobivati v nabiralnike.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/koronavirus-opozorilo-sarcu-iz-avstrije-slovenija-drzavljanov-ki-prihajajo-iz-italije-ne-usmerja-niti-v-karanteno-niti-v-samo-izolacijo/

10.00 V ortopedski in dermatovenerološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bodo danes zaradi potreb ob širjenju novega koronavirusa sprostili prostorske kapacitete. Bolnike obeh klinik, ki so sposobni odpusta, bodo do 18. ure odpustili domov, ostale pa premestili na druge klinike, so v UKC sporočili na Twitterju.

7.00 Čeprav vrtci in šole začasno zapirajo vrata v ponedeljek, bo verjetno že danes veliko otrok ostalo doma, s tem pa tudi nekateri starši. Meja z Italijo je po novem zaprta tudi za železniški, avtobusni in tovorni promet. V Sloveniji je pričakovati postopno ugašanje javnega življenja.

 

Več iz te kategorije