0 Deljenj 1049 Ogledov

Arso: Hladna fronta se od severa bliža Sloveniji

13. March, 2020 8:51
1049 Ogledov

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sprva bo občasno rahlo deževalo na zahodu, sredi dneva pa na severovzhodu in dež se bo popoldne in zvečer širil proti zahodu. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zvečer zmerna burja. Temperature bodo sredi dneva dosegle od 11 do 17 °C, popoldne pa se bo od severovzhoda hladilo, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči bodo padavine ponehale, najkasneje na Gorenjskem. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 9 °C.

Jutri bo pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne pa se bodo od zahoda razširile padavine, ki ne bodo dosegle Prekmurja in dela Štajerske. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 500 in 800 m. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v notranjosti pa predvsem sredi dneva in popoldne severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, v Gornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do okoli 14 °C.

Obeti. V nedeljo in v ponedeljek bo pretežno jasno in razmeroma hladno. Veter bo v nedeljo čez dan oslabel in v noči na ponedeljek ponehal.

Vremenska slika. Hladna fronta se od severa bliža Sloveniji in nas bo prešla v drugi polovici dneva. Za njo bo k nam od severovzhoda pritekal hladnejši in sprva še dokaj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno oblačno. Dopoldne se bodo v krajih severno in vzhodno od nas pojavljale rahle padavine, ki se bodo popoldne pomikale proti jugozahodu. Zapihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zvečer zmerna burja.

Jutri bo pretežno oblačno. Popoldne bodo padavine od zahoda zajele sosednje pokrajine, le v krajih vzhodno od nas bo večinoma suho. Na območju Alp bo marsikje snežilo do dolin. Pihal bo severovzhodnik, ob Jadranu burja.

Več iz te kategorije