0 Deljenj 528 Ogledov

Danes tudi do 34 °C, vikend prinaša pogoste plohe in nevihte

30. July, 2021 6:16
528 Ogledov

Danes bo precej jasno. Popoldne in zvečer bodo v severni Sloveniji posamezne nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč, za petek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 34 °C.

Jutri bo sončno. Na severozahodu bo kakšna nevihta lahko že dopoldne, popoldne pa se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v severni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34, na severozahodu okoli 27 °C.

Obeti. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki bodo manj verjetne v severovzhodni in jugovzhodni Sloveniji. Zapihal bo jugozahodni veter. Ohladilo se bo. V ponedeljek bo sprva še pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Popoldne se bo jasnilo.

Vremenska slika. Nad južno polovico Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah priteka z jugozahodnimi vetrovi precej topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo sončno in vroče, popoldne bodo predvsem v Alpah krajevne nevihte.

Več iz te kategorije