0 Deljenj 618 Ogledov

Danes sončno, jutri megla do morja

18. January, 2022 7:22
618 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, sprva ponekod v vzhodni in osrednji Sloveniji še zmerno do pretežno oblačno, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Goriškem in ob morju do 11 °C.

Jutri se bo na Primorskem pooblačilo. Drugod bo še pretežno jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 3 do 8, ob morju do 11 °C.

Obeti. V četrtek bo sprva oblačno, v južni Sloveniji bodo krajevne padavine. Sredi dneva in popoldne se bo od severozahoda jasnilo. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bodo na severovzhodu snežne plohe. Ponekod bo pihal severozahodni veter.

Vremenska slika. Nad zahodno in srednjo Evropo ter zahodnim in osrednjim Sredozemljem je obsežno območje visokega zračnega tlaka. S severnimi vetrovi priteka nad naše kraje nekoliko hladnejši in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno, v krajih severno in vzhodno od nas sprva zmerno oblačno. Predvsem v Kvarnerju bo pihala šibka burja.

Jutri se ob severnem Jadranu pooblačilo, drugod bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Zapihal bo jugozahodnik.

Več iz te kategorije