0 Deljenj 317 Ogledov

Danes plohe, jutri megla, plohe in nevihte

3. May, 2022 7:19
317 Ogledov

Danes bo delno jasno, čez dan bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe, možna bo tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Goriškem in v Vipavski dolini do 23 °C.

Jutri bo sprva pretežno jasno s kratkotrajno jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 18 do 23 °C.

Obeti. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V petek bo oblačno, dež bo od juga zajel vso Slovenijo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Hladneje bo.

Vremenska slika. Nad srednjo in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah se nad nami ob šibkih vetrovih zadržuje razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v Alpah. Ob severnem Jadranu bo suho in povečini sončno.

Več iz te kategorije