0 Deljenj 713 Ogledov

Šokantne oodrobnosti smrtne nesreče, v katero je bil vpleten policist

3. May, 2022 9:00
713 Ogledov

V prometni nesreči, v kateri je v soboto malo pred polnočjo na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico in Tepanjem umrl 44-letni romunski državljan, je bil udeležen tudi 49-letni policist celjske policijske uprave. Ta naj bi po nudeni pomoči zapustil bolnišnico in se nato naslednji dan sam javil na policijski postaji, poroča časnik Večer.

S Policijske uprave Maribor so že v nedeljo popoldne med drugim sporočili, da je preiskavo nesreče prevzel oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili specializiranega državnega tožilstva, ker je bil v prometni nesreči udeležen policist.

Kaj se je zgodilo?

Po doslej znanih informacijah je 49-letnik z osebnim avtomobilom, v katerem sta bila še dva potnika, peljal proti Tepanju, ko je zapeljal z levega prometnega pasu na desnega in pri tem trčil v starodobni osebni avtomobil, ki ga je vozil 44-letni državljan Romunije.

Ta je po trčenju, ko je vozilo odbilo prek prometnega pasu za počasna vozila in v varnostno betonsko ograjo, padel iz vozila. V nesreči se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

Poškodoval se je tudi 49-letni povzročitelj nesreče, najhuje pa njegov 38-letni sopotnik, medtem ko je bil le lažje poškodovan njun 41-letni sopotnik. Gasilci so slednjega našli na nasprotnem voznem pasu in naj bi bil v šoku, časnikovi zanesljivi viri blizu policije pa pravijo, da je s kraja nesreče poskušal pobegniti.

Čeprav policija ni mogla razkriti, kdo je 49-letnik, ki je povzročil nesrečo, gre po pisanju  sklepati, da je osumljeni povzročitve nesreče prav policist, saj je ogled nesreče prevzel posebni oddelek specializiranega tožilstva, ki se ukvarja s preiskovanjem in pregonom uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/crno/v-grozljivki-na-stajerski-avtocesti-naj-bi-bil-udelezen-tudi-policist/

Bolnišnico zapustil, ne da bi počakal na preiskovalce

Povzročitelja naj bi z reševalnim vozilom prepeljali v celjsko bolnišnico, ko ga je medicinsko osebje oskrbelo, pa je bolnišnico zapustil, ne da bi počakal na preiskovalce, ki so ga nameravali zaslišati. Policisti posebnega oddelka so takšno ravnanje razumeli kot pobeg, zato so ga začeli iskati, a so v ponedeljek iskanje preklicali, saj se je policist sam javil na policijski postaji.

Grozi mu 12 let zapora

Če se bo izkazalo, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, ga ne bodo ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, ampak zaradi nevarne vožnje, za kar je predpisana kazen do 12 let zapora, še dodaja časnik.

Več iz te kategorije