0 Deljenj 1035 Ogledov

Danes možne manjše plohe, temperature bodo v večjem delu države ostale nizke

28. February, 2022 6:46
1035 Ogledov

Danes bo po precej jasnem jutru na zahodu ostalo precej sončno, drugod pa bo spremenljivo, na vzhodu tudi pretežno oblačno, za ponedeljek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Sredi dneva in popoldne bo možna kakšna manjša ploha. Pihal bo zmeren severovzhodnik, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer spet okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 10 °C.

Ponoči bodo ponekod na vzhodu in jugu rahle padavine.

Jutri bo delno jasno, nekaj več spremenljive oblačnosti bo na jugovzhodu. Veter bo popoldne slabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, v alpskih dolinah do -9, na Primorskem od 0 do 3, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 11 °C.

Obeti. V sredo bo pretežno jasno, v četrtek pa bo spet nekoliko bolj oblačno. Dnevne temperature bodo nekoliko višje.

Vremenska slika. Naši kraji so na jugovzhodnem obrobju obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki obsega večji del Evrope, od severovzhoda se nam bliža odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka. S severovzhodnimi vetrovi priteka k nam hladen in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih zahodno od nas dokaj sončno, drugod se bo od vzhoda zmerno pooblačilo, možna bo kakšna ploha. Burja na severnem Jadranu bo nekoliko oslabela in se v noči na torek spet krepila.

Jutri bo v sosednjih pokrajinah Hrvaške zmerno do pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, popoldne pa se bo postopno jasnilo. Drugod bo sončno. Pihal bo šibak severovzhodnik, v Kvarnerju zmerna burja.

Več iz te kategorije