0 Deljenj 680 Ogledov

Danes lahko sneži do nižin, Arso izdal kar tri opozorila, za dopoldne rdeče

9. December, 2020 6:55
680 Ogledov

Danes dopoldne bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne se bodo še lahko pojavljale krajevne padavine, ki bodo najkasneje ponehale na severovzhodu. Ob močnejših padavinah lahko tudi po nižinah sneži. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter. Temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 6 do 12 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Danes zjutraj lahko na jugozahodu nastane še kakšen močnejši naliv.

Zjutraj lahko morje poplavi nižje dele obale.

Zaradi obilnega sneženja je predvsem v Julijskih Alpah povečana nevarnost snežnih plazov.

Dopoldne je za Primorsko izdano rdeče opozorilo.

Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno, nekaj jasnine bo na Primorskem. Predvsem na jugu lahko nastane kakšna ploha. Temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem od 6 do 11 °C.

Obeti. V petek in soboto bo prevladovalo oblačno in ponekod megleno vreme, občasno bodo še manjše padavine.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem in severozahodnim Balkanom je ciklon z vremensko fronto. V višinah je s severovzhodnimi vetrovi k nam začel dotekati hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne v krajih zahodno od nas že ponehale. Ob severnem Jadranu se bo oblačnost čez dan trgala, pihala bo šibka do zmerna burja.

Jutri bo prevladovalo oblačno vreme. Ob severnem Jadranu bo spremenljivo oblačno, nastala bo še kakšna ploha. Padavine bodo sprva tudi v krajih vzhodno od nas.

Več iz te kategorije