0 Deljenj 502 Ogledov

Danes bo mrzlo, kmalu se vračajo snežnike

30. November, 2021 7:30
502 Ogledov

Danes bo sprva delno jasno, predvsem sredi dneva in popoldne pa zmerno do pretežno oblačno, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo marsikje pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C.

Jutri dopoldne bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. Popoldne bo na Primorskem in Notranjskem začelo rahlo deževati. Jutranje temperature bodo v zatišnih legah od -7 do -4, drugod od -2 do 3, ob morju 7, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem in na vzhodu od 7 do 12 °C.

Obeti. V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo sprva večinoma deževalo, popoldne pa se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. Proti večeru bo na Primorskem zapihala burja. Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od severozahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Vremenska slika. Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi do naših krajev. Alpe je od severozahoda dosegla oslabljena vremenska motnja. K nam od severozahoda doteka v višinah postopno toplejši in nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Sprva bo ponekod po nižinah megleno.

Jutri se bo v Gorskem Kotarju in ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije oblačnost povečala, drugod bo sončno. Pihal bo jugozahodni veter.

Več iz te kategorije