0 Deljenj 423 Ogledov

Zjutraj v Ljubljani izbruhnil nevaren požar, sosede policija naproša, naj ostanejo v zaprtih stanovanjih

30. November, 2021 8:30
423 Ogledov
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

Ob 4.12 so ob večjem skladišču na Plemljevi ulici v Ljubljani, zagorele palete naložene ob objektu, javlja uprava za zaščito in reševanje. Požar se je razširil v notranjost objekta. V objektu ima svoja skladišča več podjetij, med drugim tudi trgovsko podjetje z gumami, kamor naj bi se po prvih podatkih požar razširil. Posreduje 20 gasilskih enot. Zaradi bližine železnice je bil obveščen dispečer SŽ, obveščena je Policija in Elektro Ljubljana za odklop elektrike. Posreduje tudi Ekološki laboratorij z mobilno enoto.

“Danes, nekaj po 4. uri smo bili obveščeni o požaru večjega skladišča oziroma gospodarskega prostora na Premljevi ulici v Ljubljani, v katerem po prvih podatkih ni bilo oseb. Policisti so kraj zavarovali in zbirajo obvestila. Gre za požar večjega obsega zaradi česar se je dim razširil na širše območje. Na kraju posredujejo gasilci in gašenje še poteka. Vse okoliške stanovalce naprošamo naj ostanejo v zaprtih stanovanjih in naj ne odpirajo oken. Vse prosimo, da ne ovirajo dela intervencijskih služb in naj se po nepotrebnem ne zadržujejo v bližini požara. Na gorenjski avtocesti in okoliških ulicah je promet oviran, voznike pozivamo naj prilagodijo hitrost vožnje. Zaradi požara je ustavljen železniški promet na povezavi proti Gorenjski,” je sporočil Tomaž Tomaževic iz PU Ljubljana.

Ko bodo na kraju vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo kriminalisti pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara in bodo informacijo še dopolnili.


Več iz te kategorije