0 Deljenj 3304 Ogledov

Cerarjev frizer, ki je v času mandata prišel do 2,6 milijona posojila državne banke: Seveda ga friziram

1. June, 2018 15:21
3304 Ogledov

Mitja Sojer Mič je zagotovo najvplivnejši frizer v državi, saj je od državne banke dobil kar 2,6 milijona davkoplačevalskega denarja. V času, ko je bil na oblasti človek, ki ga striže, Miro Cerar. 

Pogovoru s Sojerjem lahko prisluhnete v celoti, ali preberete izvlečke.

Sojer naj bi veljal za človeka, ki ima v Kabinetu predsednika Vlade RS kadarkoli odprta vrata do premierja, je že pred časom pisala Nova24tv. Razlog globokega prijateljstva pa naj bi tičal v “ključnem” nasvetu Cerarju, ko naj bi mu Sojer pred leti svetoval, naj se namesto navzgor, začne česati na stran. Cerar je nasvet upošteval in dokazal, kot pravi pregovor, da v življenju ni zastonj kosila. Kredit poslovne banke je Zvezdica Mitje Sojer zamenjala za milijonsko posojilo državne banke – pod boljšimi pogoji in obrestni meri.

Informacijo smo preverili iz prve roke:

Miro Cerar skriva plešo spredaj in zdaj. Foto: sta

Ali je res Mitja Sojer tisti, ki skrbi za pričesko Mira Cerarja, smo preverili kar iz prve roke. Poklicali smo Sojerja, ki nam je potrdil, da se Cerar zares frizira pri njem. “Seveda ga friziram,” se je pohvalil. “Ja, jaz osebno, ja.” Seveda nas je zanimalo, koliko stane takšna pričeska, kot jo je imel recimo Miro Cerar na soočenju, a nas je napotil kar na njihov cenik, saj imajo vse na internetni strani, a mi smo hoteli detajle, torej koliko stane prikrivanje temenske pleše in fru fru, ki prekrije čelno plešo? “Gospod nima teh težav,” mu jeskočil v bran. A slike, ki smo jih dobili na kar treh različnih ponudnikih fotografij, ne lažejo … Nato pa se je le popravil: “Oziroma mu teh stvari nikoli ne delamo. Gospod se samo striže pri nas.”

Cerarjev frizer je res vreden 2,6 milijonov evrov! Foto: mediaspeed

Zato nas je zanimalo, ali se je za kredit pri državni banki s Cerarjem dogovoril med friziranjem? “Veste kaj, mi imamo ta kredit že zelo dolgo nazaj, je že zelo star kredit, ki je zavarovan in mislim, da gospod Cerar sploh ne ve za ta kredit, ker se nikoli nisva o tem pogovarjala.”

A ko smo ga povprašali, iz katerega leta je, pa ni imel točnega podatka, kdaj je ta kredit sploh dobil. “Mislim, da smo to hišo kupovali kakšnih 10 ali 8 let nazaj, ne vem točno, tako da je bilo to že mnogo prej.” Blagor človeku, ki si mu ni treba zapomniti, kdaj je opravil milijonski posel, kajneda? Sploh, ker se je šel točno ta posel najprej z drugim podjetjem, ki (mu) je medtem že propadel…

Kredit je še vedno aktualen, o njegovi višini pa Sojer nima pojma. “To v pisarni delajo in oni vodijo te stvari.”

Spredaj se mu dela zalivček. Foto: sta

Več iz te kategorije