0 Deljenj 1651 Ogledov

Cerar, Erjavec in Židan v paniki, Alenka Bratušek se vrača k Zoranu Jankoviću

21. May, 2018 6:55
1651 Ogledov

Politični tednik Demokracija je včeraj razkril, da tri stranke propadle vladne koalicije Mira Cerarja, SMC, DeSUS in SD, snujejo predvolilno koalicijo. Tri konkurenčne stranke, med katerimi se SMC in DeSUS borita za prestop pralamentarnega praga, vsaj sodeč po javnomnenjskih raziskavah, kot si jo lahko v nadaljevanju ogledate v tvitu poslanca SD Jana Škoberneta, naj bi imele samo eno skupno točko programa: preprečiti SDS, da bi ob morebitni zmagi na volitvah sestavila vlado.

Propadla vladna trojka naj bi dogovor po poročanju Demokracije podpisala še danes, naši viri pa trdijo, da je pod velikim pritiskom zlasti Marjan Šarec, nosilec Liste Marjana Šarca, na katerega posebej močno pritiskajo tekmeci iz SD.

Še bolj bizarna pa je četrta članica koalcije, Alenka Bratušek, ki je bila po pričevanju naših virov na stojnice v zadnjih mesecih poslana v lov na upokojence zgolj z enim namenom: da bi uničila DeSUS. Nekoliko ji je uspelo, a kaže, da je volilni prag za Alenko Bratušek še vedno težko dosegljiv. Ji je pa res uspelo omajati politično preživetje Karla Erjavca.

Po objavi razkritja v Demokraciji so sinoči telefoni brneli kot za stavo, informacije, ki prihajajo, pa so vse bolj bizarne. Scenarij četverčka naj bi bil sledeč: na volitvah pričakujejo večino in za mandatarja predlagajo Zorana Jankovića, predsednika propadle Pozitivne Slovenije, o katerem je celo dnevnik tajkuna Stojana Petriča 12. maja poročal: “Obtožba specializiranega tožilstva proti Zoranu Jankoviću zaradi domnevnega jemanja podkupnine oziroma prejema donacije družbe Gratel za obnovo Ljubljanskega gradu je pravnomočna. Zoper ljubljanskega župana pa je odprtih še vsaj deset (pred)kazenskih postopkov.

Kar pomeni, da bi se Alenka Bratušek, Jani Möderndorfer in Peter Vilfan vrnili, od koder so prišli v politiko: k Zoranu Jankoviću, ki se mu ob nenehnem naskakovanju državne oblasti posmehujejo že uslužbenci občine, o čemer lahko več preberete tukaj. Kar pa je tvegana igra, saj se je že januarja 2012, ko je Janković kot relativni zmagovalec volitev sestavljal vlado, pokazalo, da je popoln politični analfabet, kljub hvalisanju z menedžersko preteklostjo pa je dokazal, da niti do 46 ne zna šteti. Njegovo mandatarstvo je podprlo le 42 poslancev. 

 

Več iz te kategorije