0 Deljenj 2690 Ogledov
© Foto: arhiv Škandal24

Bogate nagrade bančne buržoazije v NLB

27. September, 2017 12:16
2690 Ogledov

ŠTIRJE ČLANI UPRAVE NLB SO SI JULIJA RAZDELILI 63 TISOČ EVROV NAGRADE, 52 BANČNIKOV NA INDIVIDUALNI POGODBI PA DODATNIH 637 TISOČ EVROV.

Davkoplačevalci smo segli globoko v žep in sanirali bančno luknjo v NLB, ki sedaj razglaša svoje uspešno poslovanje in dobiček, kar posledično prinaša delitev nagrad med upravo in tiste posameznike, ki imajo individualne pogodbe.

Bančna buržoazija v NLB si je julija izplačala zajetne finančne nagrade. Štirje člani uprave so prejeli 63 tisoč evrov, 52 direktorjev, ki imajo individualne pogodbe, pa so si pri julijski plači razdelili še 637 tisoč evrov. Vsakemu je v žep kanilo povprečno še 13 tisoč evrov nagrade. Toda to še ni vse. Ta elita, ki je v preteklosti dopustila, da je bila banka oropana in da so v njej prali denar, ima še kup drugih ugodnosti. Na upravo tako imenovanih kratkoročnih ugodnosti v prvi polovici letošnjega leta odpade skupno za 319 tisoč evrov. Te so poleg bruto plače še dodatna zavarovanja, regres in druge denarne bonitete. Nedenarne ugodnosti so za to gospodo avtomobili, zdravstvena oskrba, službena stanovanja in podobno. Dolgoročnih ugodnosti, kamor so vključeni prostovoljno pokojninsko zavarovanje in jubilejne nagrade, pa je v prvem polletju za 3000 evrov, poleg tega pa je tu še 2000 evrov povračil za prevoz in prehrano.

Za pol stotnije bančnikov na individualnih pogodbah je v prvi polovici letošnjega leta prejelo za 2,3 milijona evrov tako imenovanih kratkoročnih ugodnosti, tako pa so si v primerjavi s prvo polovico lanskega leta razdelili skoraj za pol milijona evrov več sredstev.

JAKA RACMAN IN MIKI MIŠKA KOMITENTA NLB

V letih, ko so v NLB oprali za milijardo evrov iranskega denarja, ki je prek NLB odšel na več deset tisoč računov po vsem svetu, so velika nakazila dobivali tudi računi Jake Racmana ali Miki Miške. NLB je ob teh nezakonitih posredniških poslih ostala brez provizij. Te provizije – poznavalci pravijo, da bi lahko dosegle tudi pol milijarde evrov – so pristale na bančnih računih slovenske elite v davčnih oazah.

 

 

 

Več iz te kategorije