0 Deljenj 3370 Ogledov

Med Ajdovščino in Idrijo strmoglavil žirokopter

27. September, 2017 8:12
3370 Ogledov
Žirokopter je križanec med letalom in helikopterjem (simbolična fotografija). Foto: Wikimedia

AJDOVŠČINA – Okrog 18. ure se je na območju med Zadlogom in Kovkom zgodila dvojna letalska nesreča. Kot je za STA povedal poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač, je na Črnem robu v idrijski občini zasilno pristal žirokopter, vrh Hoje v Občini Ajdovščina pa je strmoglavilo drugo tovrstno zračno plovilo.

Oba sta letela v skupini petih žirokopterjev s češkimi državljani, ki so iz Murske Sobote leteli proti Gorici. Med preostalimi, ki niso doživeli nesreče, sta dva pristala na letališču v Ajdovščini in poklicala na pomoč, tretji pa v Čedadu v Italiji.

Na območju, kjer sta se ponesrečila žirokopterja, je bilo v času nesreče slabo vreme.

V strmoglavljenem žirokopterju, ki je popolnoma uničen, sta se hudo poškodovala 70- in 54-letna češka državljana, zasilno pa sta pristala 61- in 56-letna zakonca.

Kosmač je povedal še, da so poškodovana prepeljali v šempetrsko bolnišnico. V reševanju so na območju idrijske občine sodelovali člani prostovoljnih gasilskih društev Idrija in Črtni vrh ter Gorske reševalne službe Tolmin, na Ajdovskem pa gasilci Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina in pripadniki ajdovske enote Gorsko reševalne službe Tolmin.

STA

Več iz te kategorije