0 Deljenj 534 Ogledov

Bliža se hladna fronta: že za vikend

26. February, 2021 6:23
534 Ogledov

Danes bo jasno, zjutraj bo ponekod na vzhodu in ob morju megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 °C, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri zjutraj se bo od severa pooblačilo, ponekod v notranjosti bo prehodno možna kakšna kaplja dežja. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja, drugod pa veter vzhodnih smeri. Čez dan se bo delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 8 do 13, na Primorskem do 17 °C.

Obeti. V nedeljo bo precej jasno, zjutraj in dopoldne bo predvsem na vzhodu nekaj nizke oblačnosti. Burja na Primorskem bo slabela in zvečer večinoma ponehala. Še nekoliko hladneje bo kot v soboto. V ponedeljek bo jasno s hladnim jutrom.

Vremenska slika. Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo slabi. Od severozahoda se preko zahodne in srednje Evrope Alpam bliža hladna fronta. Nad našimi kraji se ob šibkih vetrovih še zadržuje suh in zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno in čez dan zelo toplo.

Jutri se bo prehodno pooblačilo, najprej v krajih severno od nas, kjer bodo ponoči tudi manjše padavine, čez dan pa tudi drugod. Čez dan se bo od severa jasnilo. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka, v Kvarnerju pa zmerna do močna burja.

Več iz te kategorije