0 Deljenj 17037 Ogledov

Arso napoveduje povratek padavin, tudi snega, za popoldne izdali opozorilo

28. February, 2020 9:33
17037 Ogledov

Danes bo na Primorskem pretežno jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Pihal bo severni do severozahodni veter, ki bo okrepljen zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12, na Primorskem do 14 °C, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Izdali to tudi opozorilo.

Opozorilo

Danes proti poldnevu in popoldne bo predvsem pod Karavankami pihal močan severni veter s sunki nad 70 km/h.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jutri bo na vzhodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne v Gornjesavski dolini okoli 5, drugod od 8 do 13 °C.

 

Obeti. V nedeljo bo oblačno, padavine bodo od zahoda postopno zajele vso Slovenijo. Snežilo bo le v hribih. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V noči na ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, tudi veter se bo prehodno umiril.

V ponedeljek bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod oblačno. Spet bo zapihal jugozahodnik. Dopoldne se bodo padavine pojavljale predvsem v zahodni, popoldne tudi v osrednji, v noči na torek pa še v vzhodni Sloveniji.

Vrenemska slika. Za oslabljeno vremensko motnjo, ki je ponoči prešla Slovenijo, se nad Alpami in severnim Sredozemljem ponovno krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje z okrepljenimi severnimi višinskimi vetrovi doteka razmeroma hladen in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno, več oblačnosti bo v Alpah, kjer bodo nastajale snežne plohe. Zapihal bo okrepljen severozahodni veter.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas dokaj sončno, drugod se bo čez dan od zahoda pooblačilo. Zapihal bo jugozahodnik.

Več iz te kategorije