0 Deljenj 1331 Ogledov

Arso napoveduje kar dve nevihtni noči

13. August, 2020 6:21
1331 Ogledov

Danes bo deloma sončno, popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici Slovenije nevihte, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C.

V prvi polovici noči se bodo še pojavljale krajevne plohe in nevihte, nato se bo ozračje umirilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju do 21 °C.

Jutri bo dopoldne deloma sončno, popoldne in v noči na soboto pa spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem do 30 °C.

Obeti. V soboto in nedeljo bo večinoma sončno, popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj ploh in neviht.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo in Sredozemljem je območje enakomernega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa šibko ciklonsko območje z vremensko fronto. Z zahodnikom k nam doteka dokaj topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo večinoma sončno. Predvsem v Alpah bodo popoldne in zvečer nastajale krajevne nevihte.

Jutri bo dopoldne sončno, popoldne bodo v Alpah in v krajih zahodno od nas nastajale nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi ponoči in zajele večino sosednjih pokrajin.

Več iz te kategorije