0 Deljenj 568 Ogledov

FOTO: Polnočna drama v Velenju, evakuirali stanovalce, vozila gorela

13. August, 2020 6:15
568 Ogledov
PGD Velenje

V garažah večstanovanjskih blokov na Stantetovi ulici v Velenju je ponoči zagorelo osebno vozilo, požar pa se je razširil še na pet vozil. Zaradi požara so iz stanovanjske stavbe začasno delno evakuirali 30 stanovalcev. Ena oseba se je nadihala dima in so jo reševalci prepeljali v Zdravstveni dom Velenje.

Kot so danes sporočili z velenjske občine, je bilo pri gašenju aktiviranih 15 velenjskih in devet šaleških gasilcev. Požar je bil hitro omejen in po informacijah gasilcev ni bil nihče poškodovan. Velenjski gasilci so v garažah nemudoma odstranili vrata za lažji dostop, soočali pa so se tudi z veliko količino dima. Kontrolo nad ognjem so hitro vzpostavili, vmes pa se je ogenj razširil še na sosednje garaže. Tja so napotili tudi cisterno in aktivirali šaleške gasilce.

Ti so z dostopom z druge ulice prišli na lokacijo in pričeli z gašenjem. Po omejitvi požara so za dokončno pogasitev nanesli tudi peno. Evakuacijo stanovalcev so izvedli policisti, veliko stanovalcev pa je do njihovega prihoda že samih zapustilo stanovanja. S Policijske uprave Celje pa so danes sporočili, da policisti in kriminalisti še opravljajo ogled kraja požara in zbirajo obvestila.

Več iz te kategorije