0 Deljenj 1039 Ogledov

42-letni Brežičan preprodajal orožje

8. September, 2017 13:57
1,039 Ogledov
Foto: iStock

V obširni preiskavi so ljubljanski policisti odkrili in ovadili 42-letnega Brežičana, ki je prek spleta kupoval in preprodajal orožje.

Ljubljanski policisti so prišli do ugotovitve, da je Brežičan poskušal prodati orožje in strelivo vsaj trinajstim osebam, vendar mu to ni uspelo. Posla se je lotil kar preko spleta, kjer je prodajal orožje in strelivo ter ga ponujal osebam brez uradnih orožnih listin, pri tem pa tudi sam ni imel veljavne listine.

Vse se je začelo lanskega novembra, ko so policisti prejeli anonimno prijavo, da osumljeni 42-letni Brežičan kar preko spleta prodaja orožje in strelivo, natančneje plinske pištole in revolverje z odprto cevjo ali pol odprto cevjo, signalne revolverje z odprtimi in pol odprtimi cevmi, plinske naboje, polnjene s solzilnim plinom in zmesjo na aktivni poprovi osnovi, malokalibrske naboje flobert in ostale podobne zadeve. Policistom je nato uspelo dobiti identiteto osumljenca, nato pa še odredbo sodišča za hišno preiskavo. Med to preiskavo so mu zasegli več predmetov, med drugim plinsko pištolo, revolver in račune – sezname kupcev. Razkrivajo še, da je osumljenec v Slovenijo preko češkega podjetja uvozil vsaj 12 pištol in 270 nabojev, polnjenih s solzilnim plinom ali zmesjo na poprovi osnovi.

 

Več iz te kategorije