0 Deljenj 736 Ogledov

Žena Biljana ga je prosila za cepljenje, a jo je zavrnil! Njuna hči (5) je ostala brez očeta

13. January, 2022 14:30
736 Ogledov
GoFundMe/Robert Karalioski

Gligor Kedioski se kljub ženinim prošnjam ni želel cepiti. Po okužbi s covid-19 je v bolnišnici preživel približno tri tedne. Umrl je 2. januarja v starosti 45 let zaradi posledic okužbe s koronavirusom.

Kedioski se je rodil v Prilepu v severni Makedoniji, z ženo Biljano in petletno hčerko je živel v Liverpoolu. V skupnosti je bil znan kot velikodušen človek in dober prijatelj, ki je živel polno življenje. Bil je zaposlen v tovarni, v času pandemije pa je delal tudi kot dostavljalec. Prijatelji so rekli, da je bil poln življenja in je vedno načrtoval naslednjo življenjsko avanturo, piše Liverpool Echo.

V bolnišnici je preživel tri tedne

Decembra so ga po okužbi s covidom sprejeli v bolnišnico. Cepljenje proti koronavirusu je zavrnil, čeprav ga je v to večkrat prepričevala žena Biljana. V bolnišnici je preživel približno tri tedne in umrl 2. januarja. Njegovi prijatelji in družina zdaj zbirajo denar, da bi Gligorjevo truplo po njegovi želji prepeljali v Makedonijo.

»Bil je odličen prijatelj – eden tistih ljudi, ki ti je ob strani, če potrebuješ pomoč. Bil je znan po tem. Spoznal sem ga v Liverpoolu, a sva oba iz istega kraja. Bil je malo starejši od mene. Postal je res zelo dober prijatelj,« je povedal Robert Karalioski, prijatelj pokojnega. »Ko je bil sprejet v bolnišnico, ga je smela obiskati le Biljana. Tam je preživela ure ali cele dneve, predvsem zadnji teden. Zadnja dva dni je spala v bolnišnici,« je povedal Karalioski.

»Ko so ga dali v inducirano komo, je hotela biti ob njem, da bi se lahko pogovarjala z njim in muzicirala. Ko je bil še pri zavesti, mu je prinesla makedonsko hrano, ki jo je imel rad. Ves čas je bila zraven zanj,« je dodal.

Njegova žena je bila v celoti cepljena

Ker Gligorja razen Biljane ni smel obiskati nihče, ga je družina iz Makedonije kar naprej klicala po telefonu in pošiljala veliko sporočil. »Njegov oče je še živ. Želja Gligorja in njegove družine je bila, da se njegovo telo vrne v Makedonijo. Družina vsak dan kliče Biljano in sprašuje, kdaj bo truplo prispelo,« je povedal Robert. »Vsi poskušajo pomagati. To je res težko obdobje, še posebej za njegovo hčer. Nenehno sprašuje, kdaj se njen oče vrne iz bolnišnice; na kar je najtežje odgovoriti,« je dodal. Robert je dejal, da Gligor ni hotel biti cepljen, čeprav je bila njegova žena v celoti cepljena.

»Bil se je nasprotnik cepiva, ni bil prepričan, kako bo delovalo. Bal se je, da bo dobil nekaj stranskih učinkov. Biljana ga je ves čas prepričevala, naj se cepi, a brez uspeha. Zato želimo zdaj s to zgodbo opozoriti na pomen cepljenja,« je povedal Robert.


Več iz te kategorije