0 Deljenj 603 Ogledov

Prijet pri poskusu cepljenja z osmim odmerkom in to za drobiž!

22. December, 2021 13:57
603 Ogledov
Pexels

Policisti so kazensko ovadili peterico moških iz območja Gorenjske in Ljubljane, ki so goljufali pri cepljenju. Ugotovili so namreč, da se je eden izmed njih cepil v imenu drugih, da bi ti dobili covidno potrdilo. Sodnik je zanj odredil tudi pripor, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Z dozdajšnjim zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da se je prvoosumljeni v zadnjih dveh mesecih v različnih terminih na cepilnem mestu identificiral v imenu preostalih štirih in se zanje cepil z namenom, da pridobijo covidno potrdilo.

Za tri je do prijetja prejel en odmerek cepiva, na drugega je bil naročen, za četrtega ovadenega pa je že prejel oba odmerka cepiva. Skupaj z dvema odmerkoma, ki ju je prejel zase, je skupno prejel sedem odmerkov cepiva, prijet pa je bil pri poskusu osmega cepljenja.

Na policiji opozarjajo, da gre v primeru cepljenja za druge za sum kaznivega dejanja overitve lažne vsebine. Pri tem zakonodaja določa, da se tistega, ki spravi pristojni organ ali notarja v zmoto in s tem doseže, da ta v javni listini, zapisniku, knjigi ali poslovni listini potrdi kar koli lažnega, kar naj bi bil dokaz v pravnem prometu, kaznuje z zaporom do treh let. Enako se kaznuje tudi tistega, ki uporabi javno listino, zapisnik, knjigo ali poslovno listino, čeprav ve, da je lažna.

Moški je za cepljenje v imenu drugih prejel nizko plačilo, zaradi česar na policiji ocenjujejo, da je četverica njegovo stisko in osebne okoliščine izrabila za svojo korist ter ga kljub možnim posledicam za njegovo zdravje napeljala k izvršitvi kaznivega dejanja.

 

Več iz te kategorije