0 Deljenj 1169 Ogledov

MALI ŽAN IZ SLOVENIJE GANIL HRVAŠKO Svojo žepnino je podaril …

29. October, 2017 16:10
1169 Ogledov
twitter

Učenec petega razreda iz Slovenije Žan Žvikart je poslal svojo žepnino hrvaški prostovoljki Mariji Jurlini, ki skrbi za zapuščene pse. Žvikart se je s tem hotel zahvaliti Jurlinovi, ker je eden izmed psov, ki jih je rešila, prispel v Slovenijo k njegovi prijateljici. Ob tem je prosil prostovoljko, naj kupi nekaj sladic za pse iz zavetišča.

Žvikart se je odpovedal svoji žepnini in jo je poslal prostovoljki, ki je ne pozna. Ob pismu je poslal plastično vrečko, v kateri je prostovoljka naštela 60 kun (7,5 evra).

“Videl sem, da skrbi za pse in da za to porablja svoj denar. To mi je bilo zelo všeč in hotel sem se ji zahvaliti in ji pomagati,” je desetletnik zapisal v pismu, ki ga je danes objavil Večernji list.

“Pošiljam vam nekaj denarja, ostal mi je z morja. Kupite psom sladice, da bodo veseli,” je dodal. Poudaril je, da skrb za pse veliko stane ter da Jurlinova skrbi za veliko psov. Posebej je hvaležen, ker je enega Marijinih psov z imenom Porto dobila njegova prijateljica Kristina.

Žan ima tudi sam psa Jacoba. Ko kupuje hrano zanj, praviloma kupi še kaj za pse iz zavetišča, še navaja časnik.

Jurlinova je bila ganjena ob Žanovi gesti in je povedala, da je pokazal več sočutja kot večina odraslih, ki živijo v njeni soseščini in zapuščajo živali.

STA

Več iz te kategorije