0 Deljenj 192 Ogledov
Facebook

Brutalni pretep mariborske sodnice: To naj bi sporočila sodnica, policija pa v odzivu: “V policiji razumemo, v kakšnem položaju se trenutno nahaja oškodovanka”

2. julij, 2019 19:27
192 Ogledov

Brutalni pretep mariborske sodnice Daniele Ružič in policijska preiskava dobivata nove razsežnosti. Policija je  24. junija vložili kazensko ovadbo zoper sodničinega partnerja, saj so prepričani, da je bil napad povezan z njenim zasebnim življenjem

Sodnica naj bi po poročanju Slovenske tiskovne agencije hčerki narekovala zapis, ki ga je mariborski fotograf Marko Pigac tako povzel na Facebooku.

V želji po prenehanju gonje in klevetanja naše družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem se obračam na javnost s…

Gepostet von Marko Pigac am Dienstag, 2. Juli 2019

 

Na zapis, ki naj bi ga v javnost poslala sodnica Ružičeva, se je popoldne odzvala PU Maribor, ki vodi postopek. Odziv objavljamo v celoti.

Spoštovani,

v policiji razumemo, v kakšnem položaju se trenutno nahaja oškodovanka, a ne glede na to, ne bomo polemizirali s člani družine in komentirali razmer v družini ter razlogov, ki so pripeljali do današnje izjave. V tem delu lahko odgovorimo le, da od oškodovancev in oseb, ki bi policiji lahko dali koristne informacije v povezavi s kaznivim dejanjem, pričakujemo tvorno sodelovanje v preiskavi in ne preko medijev.

Policija je kaznivo dejanje poskusa umora obravnavala resno, hitro in z vsemi možnimi resursi in ukrepi, ki jih imamo na razpolago. Z izvedbo različnih ukrepov in procesnih opravil je policija utemeljila sum, da je kaznivo dejanje storila določena oseba, vendar pa je mariborsko okrožno državno tožilstvo, ki je usmerjalo predkazenski postopek, ocenilo, da zbrani dokazi sicer utemeljujejo sum, vendar ne v zadostni meri, da bi osumljenega privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policija je zoper osumljenca podala kazensko ovadbo in zaradi zagotavljanja varnosti oškodovanke zoper osumljenca odredila tudi ukrep prepovedi približevanja, ki sodno ni bil potrjen, zato policija še vedno izvaja ukrepe v okviru svojih zakonskih pooblastil, s katerimi zagotavlja varnost oškodovanke.

Policija je 28. junija 2019, od Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru prejela zahtevo za dopolnitev kazenske ovadbe. Mariborski kriminalisti zato nadaljujejo z zbiranjem obvestil, preverjanjem okoliščin in izvedbo drugih operativnih ukrepov. Kriminalisti bodo v preiskavi vztrajali z izvajanjem zakonskih pooblastil na podlagi Zakona o kazenskem postopku in pravil kriminalistične stroke ter nadgrajevali dosedanje ugotovitve, ki potrjujejo motiv storitve iz zasebnega življenja oškodovane osebe.

O vseh novih dejstvih bodo obveščali Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Lep pozdrav,

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
samostojni policijski inšpektor

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

POLICIJA

Policijska uprava Maribor
Vodstvo uprave

 

Mogoče vas bo zanimalo

Slovenija zvečer v rdečem! Poglejte, kje napovedujejo točo
Novice
49 Ogledov
Novice
49 Ogledov

Slovenija zvečer v rdečem! Poglejte, kje napovedujejo točo

User One - 17. julij, 2019 22:06

Arso je ob 21.45 prižgal najvišjo stopnjo alarma za točo Gorenjsko in Zgornjesavsko. Danes je bilo sicer sončno, najvišje dnevne temperature so bile od  26 do 30 stopinj…

Družinska grozljivka v Sevnici! Oče sina s kladivom po glavi, nato je vzel desko …
Črno
83 Ogledov
Črno
83 Ogledov

Družinska grozljivka v Sevnici! Oče sina s kladivom po glavi, nato je vzel desko …

User One - 17. julij, 2019 17:40

V sredo okoli 20. ure so sevniški policisti prejeli obvestilo o pretepu v okolici Sevnice. Takoj so odhiteli na kraj, kjer so naleteli na pretepeno in poškodovano…

Prepoznate moškega na fotografiji? Takoj pokličite policijo
Črno
87 Ogledov
Črno
87 Ogledov

Prepoznate moškega na fotografiji? Takoj pokličite policijo

User One - 17. julij, 2019 15:16

Policisti policijske postaje Ljubljana Center so konec marca letos obravnavali dve tatvini denarnic v zdravstveni ustanovi na območju Ljubljane. Neznani storilec je z odtujenima bančnima karticama opravil…

Več iz te kategorije