0 Deljenj 1152 Ogledov
iStock

Znanost je potrdila teh sedem trikov, da boste videti bolj privlačni

13. January, 2018 10:00
1152 Ogledov

Čeprav se o okusih ne razpravlja, si najbrž vsak želi, da bi bil privlačen. Znanost dela v našo korist in odkrili so nekaj lastnosti oziroma sprememb, ki se jih lahko kar hitro lotite, v zameno pa vas bodo drugi ljudje videli kot privlačnejše. Seveda pri tem nikar ne pozabite na urejenost in higieno.

1. Družite se s prijatelji. Ali komer koli, ki ga najdete.

Študija iz leta 2014 je pokazala, da so bili ljudje videti bolje, ko so bili del skupine.

Pravzaprav si naši možgani naredijo nekakšno povprečno sliko skupine ljudi, zato bo vsak obraz v skupini bližje povprečju in bo zato videti bolj privlačno.

 

2. Nasmejte se

Že zaradi tega dejstva se je vredno nasmehniti.

Ljudem so leta 2013 v raziskavi pokazali enake obraze ljudi, pri čemer so bili na eni fotografiji nasmejani in na drugi ne. Nasmejane obraze so ocenili kot bolj privlačne.

Pravzaprav so bili tudi “manj privlačni”, a veseli obrazi, veliko bolje ocenjeni od sicer “privlačnih” obrazov, ki niso bili nasmejani. Velja tako za ženske kot za moške.

Terapevt za odnose, učitel in avtor knjig Shadeen Francis, je za Business Insider povedal: »Kot družabna bitja smo programirani, da opazimo govorico telesa drugih ljudi in jih takoj skeniramo, da bi opazili morebitne znake za nevarnost oziroma preverimo, ali smo dobrodošli. Nasmeh je univerzalen signal za toploto, dostopnost in privlačnost. Delovalo bo tudi pri vas; če se sami sebi nasmehnete v ogledalu, bodo vaši možgani prejeli zelo podobne nevronske signale, kot če bi se vam nasmehnil prijatelj.« Tako boste izboljšali samopodobo.

3. Preskočite kramljanje


Leta 2015 je po spletu krožilo 36 vprašanj, za katera so trdili, da vodijo k pogovoru, zaradi katerega se lahko kdor koli zaljubi v kogar koli.

Ključ do zaljubljenosti naj bi bilo ustvarjanje bližine, do katere se pride s postopnim odkrivanjem vedno bolj osebnih podatkov.

Dejstvo je, da kar koli počnete, ne govorite o vremenu. Raziskava namreč kaže na višjo verjetnost, da se bo par zaljubil, če si bo v pogovoru zastavljal bolj globoka vprašanja.

4. Omislite si psa

Profilna slika s psom na profilu Tinder je že oguljen trik, s katerim boste dobili več povezav.

Študija iz leta 2015 namreč kaže, da boste zaradi kosmatega prijatelja videti bolj privlačni, še posebno če ste moški. Ženske se pri izbiri partnerjev namreč bolj osredotočajo na starševstvo in si zato bolj želijo partnerja, ki je videti kot vzoren in skrben oče. Če zna skrbeti za psa, je to že dober znak. Moški se osredotočajo na samo parjenje, zato se bodo bolj osredotočili na dekleta v bikiniju.

5. Jejte več korenja

Hm, ta bo malo bolj “težka”, še posebno ker bi morali pojesti res veliko korenja in si je zato bolje ta nasvet prihraniti, če drugi res ne bodo delovali.

Študija leta 2011 je namreč odkrila, da so belci nekoliko bolj privlačni, če imajo kožo z več rumenimi odtenki, zaradi česar naj bi bili videti bolj zdravi. Karotenoidi v korenju bodo kožo obarvali nekoliko rumeno, vendar ne smemo pretiravati, da ne bi bili na koncu podobni Homerju Simpsonu.

6. Ženske, nosite rdečo barvo

Ja, to je precej preprosta sprememba, ki lahko ženske v trenutku naredi privlačnejše.

Študija je pokazala, da bodo moške bolj pritegnile ženske, ki nosijo oblačila rdeče in ne denimo zelene barve.

Joe Thoden, ustanovitelj spletnega mesta za osebni slog Your Color Style, je za Business Insider povedal: »Rdeča predstavlja strast, moč in čutnost.«

7. Prikimavajte 

V študiji o privlačnosti so ugotovili tudi to, da boste zaradi prikimavanja tudi za 40 odstotkov prijetnejši in privlačnejši. Ta gib glave namreč vpliva na vtis o tem, da ste odprti in se vam je lahko približati.

 

 

 

 

Več iz te kategorije