0 Deljenj 821 Ogledov
iStock

Zakaj je slog sesanja naprej-nazaj popolnoma zgrešen?

8. January, 2018 20:00
821 Ogledov

Večina ljudi se sesanja loti na način, da z metlico drgnejo tla v gibih naprej in nazaj. No, s tem načinom ne dobite najboljših rezultatov, še posebno pri sesanju preproge. Za bolj učinkovito sesanje vašega doma obstaja boljši način, ki ga uporabljajo le redki.

Če se želite vaših tal lotiti kot profesionalec, raje sesajte v vrstah. Za čiščenje preproge se tako lotite prve vrste, in sicer od začetka do konca preproge v smeri nasproti vlaknom. Po tem bi se morala vlakna preproge nekoliko dvigniti oziroma bodo videti nekoliko bolj razmršeno. Nato posesajte isto vrsto z druge strani. Tako se bodo vlakna spet polegla, vi pa boste s sesalcem zajeli tudi nekaj umazanije, ki ste jo sprva izpustili. Ko se vrnete na začetek, začnite z drugo vrsto, tako da boste vrsto nekoliko prekrili s prvo.

Ta način ni najbolj učinkovit, čeprav je zabaven

Tudi sobo je pravzaprav treba posesati dvakrat. Sesajte po enakem principu od zidu do zidu. Če ste se prvič lotili sesanje v smeri sever – jug, ponovite postopek v smeri vzhod – zahod. Res je, tako ste si povzročili nekaj več dela, vendar bo vaš dom veliko bolj čist in vaša stopala bolj vesela, pišejo na cnetu.

 

Več iz te kategorije