0 Deljenj 4429 Ogledov
iStock, Youtube

VIDEO: Ukrivljen penis lahko povzroča raka

3. November, 2017 21:00
4429 Ogledov

Moški z ukrivljenim penisom imajo povečano možnost za več vrst raka. Z raziskavo, ki so jo izvedli na 1.5 milijonov moških, so ugotovili, da je zakrivljen penis povzroči 40 odstotkov večjo verjetnost za raka na testisih. Poleg tega poveča verjetnost melanoma za 29 procentov in raka na želodcu za 40 procentov.

Stanje povzroča Peyronijeva bolezen, za katero ocenjujejo, da vpliva na sedem procentov moških – ne glede na starostno obdobje. To naj bi bila običajno posledica ponavljajoče se poškodbe penisa. Vendar pa je lahko to tudi genetsko povezano.

Znanstveniki so mnenja, da bi morali moški s to vrsto bolezni, redno preverjati svoje zdravstveno stanje. Tako lahko raka zasledijo še v zgodnjem razvoju.

Bolezen je poznana po ukrivljenem penisu med erekcijo, ki otežuje moškim spolni odnos. Penis se lahko zvije v vse smeri.

Vzrok za to vrsto bolezni še niso odkrili. Pravijo, da je najpogostejša pri moških med štiridesetim in šestdesetim letom, vendar pa se lahko pojavi tudi v drugih življenjskih obdobjih.

Simptomi Peyronijeve bolezni so:

  • ukrivljen penis;
  • podkožne strije;
  • problem z erekcijo;
  • skrajšanje penisa zaradi ukrivljenja;
  • bolečine v predelu penisa.

Veliko moških (skoraj 77 odstotkov) se težko prilagodi tej bolezni. V veliki meri to psihično vpliva nanje.

Mogoče opazite kakšnega od navedenih simptomov?

Za boljšo predstavo o vplivu Peyronijeve bolezen si lahko ogledate video:


Več iz te kategorije