0 Deljenj 994 Ogledov

NEDELJSKI RECEPT MOJSTRA IVANA IVAČIČA

27. May, 2018 7:00
994 Ogledov

PIŠČANEC NA ŽARU (ruski recept)

SESTAVINE
1,5 kg piščancev
nekaj žlic olja
sol

PRIPRAVA
1
Piščance razrežemo na manjše kose, posolimo in pustimo, da nekaj časa stojijo. Nato jih pokapamo z oljem in pečemo na žaru. Žar ne sme biti preveč odprt. Če je preveč žareč, ga pred peko posujemo z malo peska ali pepela. Kose mesa pečemo počasi, če je treba, jih med peko obračamo in mažemo z oljem.
2
Kose piščanca lahko pečemo tudi na plošči štedilnika, vendar ne sme biti prevroča; če je prevroče, pečemo raje na robu plošče. Za silo gre tudi na električni plošči, le da mora biti vročina primerna. Da bi se piščanci lažje prepekli, jih za nekaj minut pokrijemo s kozico. Nastala para piščance hitreje pregreje in zmehča. Pečeni piščanci morajo biti lepo rumeni in pri kosti ne več krvavi.
3
Preden piščance ponudimo, jih pokapamo z oljem, še okusnejši pa so, če koščke mesa namažemo z maslom.

Recept iz knjige:
Mozaik okusov mojstra Ivana Ivačiča
Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.

Več iz te kategorije