0 Deljenj 41 Ogledov
iStock

Se vam kdaj sanja o denarju, pa ne veste, kaj to pomeni?

18. november, 2017 0:10
41 Ogledov

Čeprav večina ljudi zamahne z roko ob tolmačenju sanj, so sanje vendarle pomemben del naše psihe oziroma duševnih procesov. Že slavni psiholog Jung je namreč menil, da so prav sanje majhna skrita vrata do najglobljih kotičkov duše. Pri analizi sanj sicer ne gre za razlage, kaj sanje pomenijo, ampak z njihovo pomočjo človek odkriva svoj odnos do sebe, drugih in sveta.

Jutranje razočaranje

Kljub temu se nikakor ne naveličamo iskati različnih pomenov sanj. Sanje o denarju so najbrž zelo legitimen razlog, da se zjutraj še težje in malo bolj razočarani spravimo iz postelje. Čeprav velja, da so sanje o denarju navadno zelo prijetne, temu ni vedno tako.

Pravijo, da take sanje najpogosteje kažejo na to, koliko se cenite. Simboliko denarja radi razlagajo skozi prizmo moči, položaja in spolnosti. Če se vam je sanjalo, da imate veliko denarja, je to pogosto znamenje samozavesti, ki jo imate v resničnem življenju. Če v sanjah ta denar mečete naokrog, bi bilo treba podnevi vendarle malo bolj premišljeno stopiti k nakupom.

Pred vami je uspešno obdobje

Če ste nepričakovano dobili ali našli denar, gre navadno za zelo pozitivno znamenje. Tudi v tem primeru denar simbolizira vero vase in samozavest. Označuje pa tudi čustveni del življenja, saj naj bi bil človek s takšnimi sanjami zelo zadovoljen s svojim ljubezenskim življenjem. Prav mogoče je, da je tudi v realnem življenju pred njim uspešnejše obdobje.

Če v sanjah denar izgubite, je to navadno znak neambicioznosti in je morda znanilec skorajšnjega poslabšanja denarnega stanja. Sanje o izgubi denarja so opozorilo, da se je treba zanesti na lastne sposobnosti, morda pa nakazujejo tudi smolo na ljubezenskem področju. Take osebe morda neuspešno iščejo svoje življenjske partnerje. Rešitev so vaje za krepitev samozavesti in druge oblike dela na sebi.

Da bi si sanje o denarju lažje sami razložili, je zelo pomembno poznati svoj siceršnji odnos do denarja. Če se pretirano ne obremenjujete z njim, bo tudi v sanjah bistveno manj izražen. Nekateri ga doživljajo kot močan simbol nadzora, vpliva in statusa, zato bo tudi v njihovih sanjah denar simboliziral pomembna vprašanja na življenjskem, poslovnem in ljubezenskem področju.

Mogoče vas bo zanimalo

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:50

Iz Maribora poročajo o več krajah - tarče so bile ženske. Včeraj, malo po 17. uri, sta dva neznana moška na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih…

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:42

20-letnik je v zrak iz puške kalašnikov izstrelil več nabojev in s tem prestrašil vaščane. Policisti PP Kočevje so včeraj v večernem času pri rednem delu na…

Danes pogreb Jerneja Šugmana
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Danes pogreb Jerneja Šugmana

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 8:08

Danes bodo Jerneja Šugmana na poslednjo pot pospremili na ljubljanskih Žalah. Prekmalu preminuli igralec Jernej Šugman je umrl za posledicami srčne kapi, pomoč, ki so mu jo…

Več iz te kategorije