0 Deljenj 473 Ogledov
iStock

Se vam kdaj sanja o denarju, pa ne veste, kaj to pomeni?

18. november, 2017 0:10
473 Ogledov

Čeprav večina ljudi zamahne z roko ob tolmačenju sanj, so sanje vendarle pomemben del naše psihe oziroma duševnih procesov. Že slavni psiholog Jung je namreč menil, da so prav sanje majhna skrita vrata do najglobljih kotičkov duše. Pri analizi sanj sicer ne gre za razlage, kaj sanje pomenijo, ampak z njihovo pomočjo človek odkriva svoj odnos do sebe, drugih in sveta.

Jutranje razočaranje

Kljub temu se nikakor ne naveličamo iskati različnih pomenov sanj. Sanje o denarju so najbrž zelo legitimen razlog, da se zjutraj še težje in malo bolj razočarani spravimo iz postelje. Čeprav velja, da so sanje o denarju navadno zelo prijetne, temu ni vedno tako.

Pravijo, da take sanje najpogosteje kažejo na to, koliko se cenite. Simboliko denarja radi razlagajo skozi prizmo moči, položaja in spolnosti. Če se vam je sanjalo, da imate veliko denarja, je to pogosto znamenje samozavesti, ki jo imate v resničnem življenju. Če v sanjah ta denar mečete naokrog, bi bilo treba podnevi vendarle malo bolj premišljeno stopiti k nakupom.

Pred vami je uspešno obdobje

Če ste nepričakovano dobili ali našli denar, gre navadno za zelo pozitivno znamenje. Tudi v tem primeru denar simbolizira vero vase in samozavest. Označuje pa tudi čustveni del življenja, saj naj bi bil človek s takšnimi sanjami zelo zadovoljen s svojim ljubezenskim življenjem. Prav mogoče je, da je tudi v realnem življenju pred njim uspešnejše obdobje.

Če v sanjah denar izgubite, je to navadno znak neambicioznosti in je morda znanilec skorajšnjega poslabšanja denarnega stanja. Sanje o izgubi denarja so opozorilo, da se je treba zanesti na lastne sposobnosti, morda pa nakazujejo tudi smolo na ljubezenskem področju. Take osebe morda neuspešno iščejo svoje življenjske partnerje. Rešitev so vaje za krepitev samozavesti in druge oblike dela na sebi.

Da bi si sanje o denarju lažje sami razložili, je zelo pomembno poznati svoj siceršnji odnos do denarja. Če se pretirano ne obremenjujete z njim, bo tudi v sanjah bistveno manj izražen. Nekateri ga doživljajo kot močan simbol nadzora, vpliva in statusa, zato bo tudi v njihovih sanjah denar simboliziral pomembna vprašanja na življenjskem, poslovnem in ljubezenskem področju.

Mogoče vas bo zanimalo

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno

User One - 15. oktober, 2018 18:58

V soboto popoldan so se koprski policisti odzvali na obvestilo, da je neka ženska na parkirišču trčila v gostilno in odšla. Policisti so po prihodu na kraj…

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
21 Ogledov
Črno
21 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
121 Ogledov
Črno
121 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Več iz te kategorije