0 Deljenj 1637 Ogledov
iStock

Samsung v reklami naravnost osmešil Apple

26. November, 2017 14:30
1637 Ogledov

Ljudje se še vedno precej radi delimo na naše in vaše. Vijolične in zelene. Leve in desne. Čustev nismo znali skrivati pri znamkah piva in zakaj bi bilo pri tehnologiji kakor koli drugače?

Pri vprašanju Apple ali Samsung tako ne gre le za vprašanje nakupa zmogljivejšega ali bolj uporabnega aparata, temveč malodane za vprašanje identitete. Zbadljivke se začnejo že takrat, ko uporabniki iPhona iščejo kabel za polnjenje, saj uporablja Apple za svoje polnilce drugačen standard od vseh preostalih. Applov sistem velja za bolj zaprtega, kar prinaša svoje prednosti glede kakovosti arhitekture in delovanja operacijskega sistema ter zlasti varnosti uporabnikov. Privrženci odprtih rešitev pa jim očitajo predvsem pomanjkanje svobodne izbire, zaradi česar so Applovi izdelki dražji, čeprav zato niso bolj kakovostni.

Desetletje težav z iPhoni 

Trženjska podjetja se še kako dobro zavedajo čustev, ki jih doživljajo privrženci ene ali druge znamke. Pridno jih izkoriščajo v svojih kreativnih oglasih in s tem še dodatno spodbujajo močne odzive. Pri Samsungu so se tokrat lotili celotne zgodovine nerodnosti iPhona. Izpostavili so neskončne nadgradnje, težave s številnimi adapterji, počasno polnjenje in tudi nenavadno potezo, ko se je na trgu pojavil iPhone 7, brez priključka za slušalke in razjezil svoje uporabnike, ki so zato morali seči globlje v žep za nakup brezžičnih slušalk.

Hkrati boste v Samsungovi reklami našli dokumentirane vse težave, s katerimi so se uporabniki iPhonov srečevali v teh letih in so zato iznašli številne trike, da bi te težave lažje premagali. Tako nas je veliko metalo moker telefon v riž, vedno je nekje zmanjkalo prostora, bodisi na ekranu ali v spominu. In prav vsi smo se čudili fanatikom, ki so v dežju in snegu več dni taborili pred trgovinami, da bi bili med prvimi lastniki novih različic iPhona na svetu.

Pri Samsungu menijo, da je zdaj čas, da odrastete. Na Applov povratni ukrep še čakamo. Če bo do njega sploh prišlo, saj je Samsung že utrpel za pet milijard škode zaradi eksplozij baterij na Galaxy Note 7 ob koncu lanskega leta in s tem dodatno utrdil prepričanje Applovih uporabnikov, da so izbrali pravo stran.

 

 

Več iz te kategorije