0 Deljenj 1738 Ogledov
iStock

Prašek, tekoči detergent ali kapsule – katera je najboljša rešitev?

5. November, 2017 5:00
1738 Ogledov

Odkrijte, kateri detergent je najboljši za trdovratne madeže, katerega izbrati, če imate trdo vodo in kateri je najboljši za pranje barvnega, temnega ali belega perila.

Glavna naloga praška je odstranjevanje madežev. Pomembno pa je tudi, da ohranja barvo oblačil, ohranja kakovost tkanine in je praktičen za uporabo.

Razdelimo jih lahko v tri glavne skupine: prašek, kapsule in tekoči detergent.

Kateri je najprimernejši za pranje vašega perila?

Tukaj so razlike med njimi:

1. Prašek

Vrsta sredstva za pranje, ki je najdlje na tržišču, zato se ga je večina ljudi navadila nanj. Še posebno starejše generacije, zato ima vodilno vlogo med detergenti.

Naj se njegova učinkovitost ne bi zmanjšala tudi pri zelo umazanem perilu. Zanj velja, da je bolj primeren za pranje s trdo vodo kot tekoči detergent.

2. Tekoči detergent

Vedno več znamk na tržišču ponuja zraven embalaže tekočega detergenta še aplikator. Ljudje so prepričani, da je to odlična izbira za ciljno odstranjevanje madežev.

Večina tistih, ki so namenjeni za pranje belega perila, so modre barve, saj vsebuje modri pigment, ki prispeva k bolj očitnemu belemu videzu.

3. Kapsule

Prednost kapsul je zelo natančno doziranje. Ne more se vam zgoditi, da bi dali preveč ali premalo detergenta. Problem pri kapsulah je samo, da privlačen videz lahko otroke zmede in jih zamenjajo za sladkarije. Zato jih vedno hranite na mestih, do katerih otrok ne more.

Za večjo učinkovitost se priporoča, da vstavite kapsulo v boben preden ga napolnite s perilom.

Več iz te kategorije