0 Deljenj 79 Ogledov

Očistite in polepšajte obraz s pomočjo kave

9. oktober, 2017 17:50
79 Ogledov

Dobra nega kože na obrazu ni potrebno, da je draga – porabite tisto, kar imate doma. Ko naslednjič popijete skodelico turške kave, ne vrzite vstran usedline.

Maska in piling iz mlete kave imajo moč, da zelo hitro osvežijo, zategnejo in spodbujajo cirkulacijo utrujene kože. Kava je obogatena z antioksidanti, kofein spodbuja hitrejše izločanje toksinov in tekočin iz telesa. Zaradi tega se kofein pogosto uporablja v preparatih za boj proti celulitu.

Za najbolj enostaven piling je potrebna samo kavna usedlina in malo vode. Usedlino razporedite, nato pa pet do deset minut z njo masirajte obraz. Po masaži splahnite kožo z mlačno vodo.

Črno kavo lahko uporabite tudi kot masko za lase. Skuhajte lahko kavo, jo ohladite in nanesite na lase. Po dvajsetih minutah jih sperite. Kava bo odstranila odvečno maščobo in lasje bodo po njej sijoči.

Maska iz kave in kakava

Sestavine: 2 žlički mlete kave; 2 žlički kakava v prahu; 3 žličke polnomastnega mleka ali  jogurta; 1 žlička medu.

Priprava: Vse sestavine dobro premešajte in nanesite na obraz. Med nanašanjem zraven rahlo masirajte kožo. Po petnajstih minutah izperite z mlačno vodo.

Dišava za celo telo

Sestavine: 3 žličke kavne usedline; 1 žlička olja po želji (kokosovo, masleno, mandljevo); malo rjavega sladkorja.

Priprava: Zmešajte vse suhe sestavine, nato dodajte olj in malo rjavega sladkorja. Z masko masirajte kožo. Z njo boste odstranili mrtve celice in izboljšali cirkulacijo. Koža bo gladka in lažje vsrka hranljive sestavine iz kreme, ki jo uporabljate.

Kava deluje odlično na zreli koži, še posebno jo priporočajo ženskam po štiridesetem letu.

Mogoče vas bo zanimalo

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas
Nasveti
6 Ogledov
Nasveti
6 Ogledov

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 9:00

Škandalova bralka Karmen je našemu svetovalcu poslala naslednje vprašanje: »Pri delodajalcu sem zaposlena že tri leta. Za vsako od teh treh let sem dobila v podpis pogodbo…

Jožice Svete in njeni Primorci
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 8:00

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat,…

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma
Top Novica
5 Ogledov
Top Novica
5 Ogledov

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 6:30

Kadar ne stavka, prvi sindikalist javnega sektorja Branimir Štrukelj, sicer politik stranke Levica, ki mu ploska slovenska prosveta, kupuje nepremičnine. Po razkritjih, da je 200 tisoč evrov…

Več iz te kategorije