0 Deljenj 44 Ogledov

Očistite in polepšajte obraz s pomočjo kave

9. oktober, 2017 17:50
44 Ogledov

Dobra nega kože na obrazu ni potrebno, da je draga – porabite tisto, kar imate doma. Ko naslednjič popijete skodelico turške kave, ne vrzite vstran usedline.

Maska in piling iz mlete kave imajo moč, da zelo hitro osvežijo, zategnejo in spodbujajo cirkulacijo utrujene kože. Kava je obogatena z antioksidanti, kofein spodbuja hitrejše izločanje toksinov in tekočin iz telesa. Zaradi tega se kofein pogosto uporablja v preparatih za boj proti celulitu.

Za najbolj enostaven piling je potrebna samo kavna usedlina in malo vode. Usedlino razporedite, nato pa pet do deset minut z njo masirajte obraz. Po masaži splahnite kožo z mlačno vodo.

Črno kavo lahko uporabite tudi kot masko za lase. Skuhajte lahko kavo, jo ohladite in nanesite na lase. Po dvajsetih minutah jih sperite. Kava bo odstranila odvečno maščobo in lasje bodo po njej sijoči.

Maska iz kave in kakava

Sestavine: 2 žlički mlete kave; 2 žlički kakava v prahu; 3 žličke polnomastnega mleka ali  jogurta; 1 žlička medu.

Priprava: Vse sestavine dobro premešajte in nanesite na obraz. Med nanašanjem zraven rahlo masirajte kožo. Po petnajstih minutah izperite z mlačno vodo.

Dišava za celo telo

Sestavine: 3 žličke kavne usedline; 1 žlička olja po želji (kokosovo, masleno, mandljevo); malo rjavega sladkorja.

Priprava: Zmešajte vse suhe sestavine, nato dodajte olj in malo rjavega sladkorja. Z masko masirajte kožo. Z njo boste odstranili mrtve celice in izboljšali cirkulacijo. Koža bo gladka in lažje vsrka hranljive sestavine iz kreme, ki jo uporabljate.

Kava deluje odlično na zreli koži, še posebno jo priporočajo ženskam po štiridesetem letu.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: POŽAR V DOMU STAREJŠIH OBČANOV ČRNOMELJ Nastradalo 21 oskrbovancev
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

FOTO: POŽAR V DOMU STAREJŠIH OBČANOV ČRNOMELJ Nastradalo 21 oskrbovancev

User One - 18. december, 2017 7:13

ČRNOMELJ - V domu starejših v Črnomlju si bodo strokovnjaki danes ogledali v včerajšnjem požaru poškodovani trakt v drugem nadstropju te zgradbe. Omenjeni trakt naj bi bil…

To je moja frizura
Lifestyle
8 Ogledov
Lifestyle
8 Ogledov

To je moja frizura

skandal1 - 17. december, 2017 20:20

O, David, David! Morda sem bila (zmotno) prepričana, da sem te v teh poletnih mesecih morda celo spoznala. Res, nekega večera, ko si se v svoji pripovedi…

10 stvari, ki jih poznate le, če imate ljubezensko afero
Lifestyle
6 Ogledov
Lifestyle
6 Ogledov

10 stvari, ki jih poznate le, če imate ljubezensko afero

User One - 17. december, 2017 19:50

Skoki čez plot so pogostejši, kot si mislite. Uspešna so zlasti obdobja decembrskih zabav, kjer alkohol teče v potokih, padejo zavore in se sramežljivi pomenljivi pogledi s…

Več iz te kategorije