0 Deljenj 890 Ogledov

Nova funkcionalnost Instagrama je razjezila uporabnike

26. januarja, 2018 5:23
890 Ogledov

Tudi Instagram se trudi prodreti na trg s funkcionalnostmi za medsebojno komuniciranje. Funkcionalnost zasebnih sporočil že dobro poznamo na drugih aplikacijah, kot sta Facebook Messenger in WhatsApp. Vendar je uporabnike ena od novih funkcionalnosti precej razburila. Ob prebiranju neposrednih sporočil bodo lahko ljudje, ki jim sledite ali ste že klepetali z njimi, po novem videli, kdaj ste nazadnje uporabljali Instagram.

Privzete nastavitve imajo funkcionalnost vklopljeno, vendar jo lahko izklopite, če ne želite, da bi ljudje vedeli, kaj v tistem trenutku počnete, in se ob tem še spraševali, zakaj jim za božjo voljo ne odgovarjate. Seveda je deljenje zasebnosti vzajemno; če ne dopustite, da bodo drugi videli vaš podatek o zadnjih aktivnostih, tudi vam ne bo uspelo videti njihovega.

Pri podobnih aplikacijah razburjenja ni bilo

Nam sicer še vedno ni povsem jasno, čemu je prav ta funkcionalnost na družabnih omrežjih dvignila toliko prahu. Vaše podatke vidijo le ljudje, ki jim sledite, pa še to je mogoče odklopiti. Podatke o tem, kdaj ste bili nazadnje aktivni, nudi vsaka druga aplikacija. Podobno kot pri Messengerju tudi na Instagramu ni mogoče izklopiti obvestila o tem, da ste neko sporočilo prebrali.

Če želite še naprej v miru zabijati ure pri ogledovanju slik, ki jih Instagram v skrajno nerazumljivem vrstnem redu servira na vašo časovnico, boste lahko funkcionalnost pač izklopili.

Pojdite na svoj profil, tam kliknete nastavitve (zobnik zraven vašega imena oziroma gumba »Edit Profile«), poiščite nastavitev »Show Activity Status« in jo izklopite. Mirno, brez razburjanja.

Mogoče vas bo zanimalo

Strašno! Zagorel ji je pralni stroj, ostala brez doma
Črno
101 Ogledov
Črno
101 Ogledov

Strašno! Zagorel ji je pralni stroj, ostala brez doma

User One - 25. januarja, 2020 10:01

Ob 6.14 je na Gimnazijski cesti v Trbovljah, v stanovanju, v prvem nadstropju večstanovanjskega objekta, zagorel pralni stroj, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Trbovlje…

Nedelja bo pretežno oblačna z občasnimi padavinami
Novice
64 Ogledov
Novice
64 Ogledov

Nedelja bo pretežno oblačna z občasnimi padavinami

User One - 25. januarja, 2020 9:49

Danes bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, so dopoldne v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).…

Družinski masaker: odšel v zgradbo, ubil 6 ljudi
Črno
108 Ogledov
Črno
108 Ogledov

Družinski masaker: odšel v zgradbo, ubil 6 ljudi

skandal1 - 25. januarja, 2020 9:25

V streljanju v mestu Rot am See v zvezni deželi Baden-Württemberg na jugu Nemčije je bilo ubitih šest ljudi, trije moški in tri ženske, je potrdila policija.…

Več iz te kategorije