0 Deljenj 1007 Ogledov
iStock

Ne držite otroka v naročju med spustom po toboganu

12. October, 2017 12:00
1007 Ogledov

Nikoli ne držite otroka v naročju, ko se spuščate po toboganu. Znanstveniki so ugotovili, da se je v obdobju med letoma 2002 in 2015 v ZDA poškodovalo več kot 350 tisoč otrok, mlajših od šest let, medtem ko so se spuščali po toboganu v naročju staršev.

Seveda je lepo videti starše, ko držijo otroka v naročju in se skupaj spustijo po toboganu, vendar se večina ne zaveda, kako je to nevarno. Največkrat se ta oblika igre zaključi z zlomom otrokove noge. Problem je v tem, da je teža otroka in enega od staršev skupaj večja in se zato posledično razvije večja hitrost. Če se v tem trenutku otrokovo stopalo zatakne za tobogan, si lahko zlomi nogo.

Raziskovalci so proučili podatke za otroke, ki so mlajši od šestih let, ter ugotovili, da se največ poškodb zgodi med 12 in 23 mesecem starosti. V 35 odstotkih primerov je šlo za zlom spodnjega dela noge.

Strokovnjaki zato svetujejo, da se je takšnega načina igre bolje izogibati. Če se starši po toboganu želijo spuščati z otrokom v naročju, naj bodo pri tem zelo pazljivi.

Več iz te kategorije