0 Deljenj 6071 Ogledov
iStock

Arašidovo maslo z zanimivimi učinki

12. October, 2017 14:00
6071 Ogledov

Ko enkrat spoznate in poskusite arašidovo maslo, ga boste želeli neprestano jesti. Pomaga pri regulaciji hormonov kot tudi pri absorbciji vitamina D.

Kikirikijevo oziroma arašidovo maslo je del ameriške tradicije, pri nas do zdaj ni bilo tako pogosto. Njegova priljubljenost pa je začela naraščati zaradi sestavin, ki jih vsebuje, in dobrega vpliva na celoten organizem.

Prehranske vrednosti arašidovega masla

Maslo iz arašidov vsebuje veliko zdravih masti, ki so potrebne za človeški organizem, in zato postaja vse bolj pogosta hrana na kuhinjskih policah.

Vsak pomisli, da se v maslu nahajajo samo masti, ki škodijo organizmu in krvnim žilam, vendar če ga ne jeste v prevelikih količinah, so te masti za organizem koristne. Maščobe v arašidovem maslu pomagajo pri zniževanju holesterola, zmanjšujejo možnost kardiovaskularnih bolezni in znižujejo krvni tlak.

Res je, da je arašidovo maslo hrana z visoko energijsko vrednostjo, kar pa ne pomeni, da se ne sme nahajati v vaši kuhinji. Kot smo že navedli, je poln vitaminov. V njem je denimo vitamin E, ki je močan antioksidant, pa tudi vitamin B6, ki prispeva h krepitvi imunskega sistema, poleg tega pa vsebuje še kalij in magnezij, ki sta potrebna za zdravje mišic in kosti.

Če želite arašidovo maslo uvrstiti v svojo prehrano, je to zelo preprosto, saj se lahko meša z različnimi jedmi. Odličen je tudi v primeru, če želite zdravo in počasi shujšati.

Pripravili smo vam odličen recept z arašidovim maslom, ki vam bo gotovo prišel prav.

Ploščice kot vmesni energijski obrok

Sestavine:

200 g arašidovega masla; 50 g lanovih semen; 300 g ovsenih kosmičev; 50 g semen čija; 50 g sončničnih semen; 50 g sezama; 100 g kokosove moke; 100 g mandljevih rezin; 2 žlički medu.

Priprava:

V skledi zmešajte ovsene kosmiče, lanova semena in semena čija, kokosovo moko, sončnična semena, sezam in mandlje. K temu dodajte med in ponovno premešajte, da se zmes »usede«. Na koncu dodajte arašidovo maslo in ga dobro vmešajte. Pekač obložite s papirjem za peko, nanj dajte zmes in položite v zamrzovalnik. Ko postane dovolj kompaktno (približno po eni uri), maso narežite na rezine velikost, ki vam najbolj ustreza.

 

Več iz te kategorije