0 Deljenj 257 Ogledov
iStock

Krasen trik, da se vam sneg ne bo prijemal na lopato

2. december, 2017 22:30
257 Ogledov

Na sneg se je koristno pripraviti nekaj časa pred padavinami. Le tako se boste izognili neprijetnim presenečenjem in mrzličnemu iskanju raznih pripomočkov, da ga boste odstranili z dohodnih in dovoznih poti ali z avtomobila. Lopato pripravite tako, da bo pri roki, ko se boste nekega jutra pred službo lotili čiščenja snega.

Če vas moti, da se vam sneg lepi na lopato, proti tej nadlogi obstaja zelo preprost trik. Preprosto jo na obeh straneh premažite z jedilnim oljem in sneg bo preprosto zdrsnil z nje.

Še nekaj koristnih nasvetov

Če razmišljate o posipu vaših poti, da ne bi zaledenele, morate vedeti, da sol ni najboljša rešitev za betonske površine. Sol namreč deluje korozivno in bo še dodano poslabšala stanje raznih razpok. Hkrati bo škodila tudi tačkam vaših hišnih ljubljenčkov. Kalcijev klorid je boljša izbira.

Plastična lopata je včasih boljša izbira

Ko čistite sneg s ploščic ali opeke, raje uporabite plastično lopato, saj lahko kovinska lopata nekatere površine poškoduje. Vsekakor se potrudite, da z lopato ne drsate po tleh.

Ko čistite sneg, naj bo lopata čim bližje telesu

Osnove fizike. Bližje kot bo lopata vašemu telesu, manjšo silo boste uporabili pri čiščenju snega. S tem boste znižali tveganje za poškodbe hrbtenice, rok in ramen. Veliko lažje je odmetavati sneg na stran kot predse.

Naj bo čiščenje snega zabavno

Če si lahko vzamete nekoliko več časa, boste s pravilno animacijo brez težav »zaposlili« otroke, da vam pomagajo pri čiščenju. Če je sneg gost in vlažen, se lahko lotijo oblikovanja snežaka in snežne krogle, ki ju lahko naredijo prav iz snega na vaših zasneženih poteh. Pri suhem pršiču bo žal pomagala le lopata.

 

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO-DOKAZ: Prepoznate ilegalca Zahida Habiba Ullaha? V Beli krajini je izgubil dokument!
Novice
13 Ogledov
Novice
13 Ogledov

FOTO-DOKAZ: Prepoznate ilegalca Zahida Habiba Ullaha? V Beli krajini je izgubil dokument!

Marjanca Scheicher - 21. julij, 2018 14:43

Ko ilegalci vdrejo v Slovenijo, si hitro nadenejo masko "ubogega begunca", dokument, da so v BiH zaprosili za azil, pa konča nekje na polju. Civilna iniciativa proti…

Rdeč alarm: Sloveniji grozi huda ura!
Novice
14 Ogledov
Novice
14 Ogledov

Rdeč alarm: Sloveniji grozi huda ura!

Marjanca Scheicher - 21. julij, 2018 14:21

Agencija RS za okolje je izdala opozorilo pred točo. Rdeč alarm so razglasili za večji del Slovenije. Preverite, ali ste varni: [caption id="attachment_27880" align="alignnone" width="586"] Vir: ARSO[/caption]

ŠKANDAL! Švedska vlaga milijone, da bi ilegalce naučila, kako seksati z blondinkami
Novice
8 Ogledov
Novice
8 Ogledov

ŠKANDAL! Švedska vlaga milijone, da bi ilegalce naučila, kako seksati z blondinkami

Marjanca Scheicher - 21. julij, 2018 14:06

Švedska vlada želi vložiti kar 5 milijonov švedskih kron, da bi migrantski tečaj o seksu dosegel čim več ilegalcev. Del tega denarja, ki preračunan v evre predstavlja…

Več iz te kategorije