0 Deljenj 54 Ogledov
iStock

Krasen trik, da se vam sneg ne bo prijemal na lopato

2. december, 2017 22:30
54 Ogledov

Na sneg se je koristno pripraviti nekaj časa pred padavinami. Le tako se boste izognili neprijetnim presenečenjem in mrzličnemu iskanju raznih pripomočkov, da ga boste odstranili z dohodnih in dovoznih poti ali z avtomobila. Lopato pripravite tako, da bo pri roki, ko se boste nekega jutra pred službo lotili čiščenja snega.

Če vas moti, da se vam sneg lepi na lopato, proti tej nadlogi obstaja zelo preprost trik. Preprosto jo na obeh straneh premažite z jedilnim oljem in sneg bo preprosto zdrsnil z nje.

Še nekaj koristnih nasvetov

Če razmišljate o posipu vaših poti, da ne bi zaledenele, morate vedeti, da sol ni najboljša rešitev za betonske površine. Sol namreč deluje korozivno in bo še dodano poslabšala stanje raznih razpok. Hkrati bo škodila tudi tačkam vaših hišnih ljubljenčkov. Kalcijev klorid je boljša izbira.

Plastična lopata je včasih boljša izbira

Ko čistite sneg s ploščic ali opeke, raje uporabite plastično lopato, saj lahko kovinska lopata nekatere površine poškoduje. Vsekakor se potrudite, da z lopato ne drsate po tleh.

Ko čistite sneg, naj bo lopata čim bližje telesu

Osnove fizike. Bližje kot bo lopata vašemu telesu, manjšo silo boste uporabili pri čiščenju snega. S tem boste znižali tveganje za poškodbe hrbtenice, rok in ramen. Veliko lažje je odmetavati sneg na stran kot predse.

Naj bo čiščenje snega zabavno

Če si lahko vzamete nekoliko več časa, boste s pravilno animacijo brez težav »zaposlili« otroke, da vam pomagajo pri čiščenju. Če je sneg gost in vlažen, se lahko lotijo oblikovanja snežaka in snežne krogle, ki ju lahko naredijo prav iz snega na vaših zasneženih poteh. Pri suhem pršiču bo žal pomagala le lopata.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:50

Iz Maribora poročajo o več krajah - tarče so bile ženske. Včeraj, malo po 17. uri, sta dva neznana moška na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih…

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:42

20-letnik je v zrak iz puške kalašnikov izstrelil več nabojev in s tem prestrašil vaščane. Policisti PP Kočevje so včeraj v večernem času pri rednem delu na…

Danes pogreb Jerneja Šugmana
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Danes pogreb Jerneja Šugmana

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 8:08

Danes bodo Jerneja Šugmana na poslednjo pot pospremili na ljubljanskih Žalah. Prekmalu preminuli igralec Jernej Šugman je umrl za posledicami srčne kapi, pomoč, ki so mu jo…

Več iz te kategorije