0 Deljenj 1708 Ogledov
iStock

Koliko seksa je potrebno za mladostni videz

28. May, 2018 21:00
1708 Ogledov

Že od nekdaj velja, da seks deluje kot sredstvo za pomlajevanje. Čeprav so nedaleč nazaj to razumeli dobesedno, zato to starejši moški skočili na mlade »device« v upanju, da bodo nekaj njihove svežine prenesli nase. Seveda temu ni bilo tako.

Znanost se je v današnjem času ujela v celotno raziskovanje te zadeve in prišla do zaključka – seks enkrat na teden vam lahko pomaga živeti dlje!

Raziskovalci iz univerze v Kaliforniji so v novi raziskavi preučili 129 mater ter njihovo spolno življenje na teden. Udeleženke so dnevno poročale o svojem splošnem zadovoljstvu … O primerih, v katerih je prišlo do konflikta, podpore in/ali intimnosti s svojimi partnerji.

Ko so primerjali njihova poročila z njihovimi vzorci krvi, so prišli do zanimivega rezultata. Matere, ki so imeli spolne odnose s svojimi partnerji vsaj enkrat na teden, so imele precej daljše telomere – majhni koščki DNK, ki vplivajo na življenjsko dobo in zdravje.

Sčasoma se telomere, ki jih najdemo v svojih celicah razgradijo kot posledica staranja, slabe prehrane in prekomernega uživanja alkohola, so dejali raziskovalci.

Na novo odkriti rezultati pa kažejo, da redni seks dejansko lahko »popravi«, podaljša ter ohranja vaše celice mlade in zdrave, piše stil.kurir.rs.

Več iz te kategorije