0 Deljenj 2898 Ogledov

Kdo se prej naveliča seksa z enim partnerjem? Moški ali Ženska?

27. September, 2017 22:00
2898 Ogledov

Znanstveniki  iz Univerze Sauthempton v Angliji trdijo, da so našli odgovor na vprašanje: »Po kolikem času se ženska naveliča imeti seks s samo enim moškim?«

Ženski postane seks s partnerjem dolgočasen po enem letu zveze, potrjujejo britanski znanstveniki. Njihova anketa je pokazala, da ženske, ki so v daljših razmerjih, imajo manj interesa za seks kot tiste, ki so v kratkih čustvenih odnosih.

Omenjena raziskava velja za najobsežnejšo v Veliki Britaniji in proučuje spolne navade Britancev. V njej je sodelovalo 11.508 ljudi, od tega 6.669 žensk in 4.839 moških. Spraševanje je prineslo zelo zanimiv podatek, in sicer da je spolni apetit moških skozi celo zvezo enak in se ne zmanjšuje. To nakazuje na zmotno prepričanje, da se moški hitro naveliča seksa z eno žensko.

Treba je imeti v mislih, da se rezultati navezujejo samo na Britance.

Znanstveniki so prišli do naslednjih rezultatov: 34 odstotkov žensk je dejalo, da nimajo želje po seksu, medtem ko je pri moških le 15 odstotkov takšnih.

Na pomanjkanje spolne želje vplivajo negativne spolne izkušnje iz preteklosti, ali pa nekatere psihične in fizične zdravstvene težave.

Zmanjšan libido je pogost pri ženskah, ki so imele tri ali več partnerjev v enem letu, kot tudi pri ženskah, ki imajo otroke mlajše od pet let.

Ko je vprašanje glede let in seksa, je anketa pokazala, da moški in ženske med 40. – 49. leta imajo dvakrat manjše število spolnih odnosov kot dvajsetletniki.

Več iz te kategorije