0 Deljenj 2213 Ogledov
iStock

Kakšne oblike je vaša zadnjica – srčaste ali okrogle

20. March, 2018 12:30
2213 Ogledov

Želite iz svoje »tazadnje« izvleči maksimum in do poletja izgledati popolno? Najprej je potrebno ugotoviti, kateri tip zadnjice imate. Večino ženskih zadnjic lahko razvrstimo v štiri kategorije – okrogla, kvadratna, srčasta ali pa obrnjena črka V.

Strokovnjaki so odkrili, kako prepoznate svoj tip. Poleg tega pa tudi, kako ohraniti zadnjico v dobri formi in zraven zmanjšate še celulit na minimum.

Londonska osebna trenerka Em Furley svetuje, kako oblikovati zadnjico na podlagi naravne oblike.

Kvadratna

Ta oblika je prepoznavna po tem, da je spodnji del nižje, presežna prostornina pa je na vrhu. Glavno pri tej obliki je graditi mišice v zadnjici, ki bodo zapolnile zadnji del bikinija.

Em Furley pravi, da je odlična vaja za tak tip zadnjice rotacijski izpadni korak, poroča Daily Mail.

Obrnjena črka V

Tip te oblike označuje pomanjkanje volumna v primerjavi z ostalim delom telesa. Tukaj se je potrebno osredotočiti na velike mišice, da boste pridobile volumen in delati na obliki.

Okrogla

Če imate takšno obliko, potem nimate problema z volumnom. Pri tem tipu zadnjice se je potrebno osredotočiti predvsem na toniranje osrednjega dela.

Srčasta

S takšnimi zadnjicami se lahko pohvali Kim Kardashian. Pri tej obliki je največ volumna ravno v delih, kjer se mora nahajati. Sredina! Velike mišice so dobro razvite, maščoba je razporejena na spodnjem delu zadnjice in bedrih. Pri tej obliki morate biti pozorne le na vzdrževanje srednjih mišic. Najboljše vaja je počep, ki ga izvedete na eni nogi, drugo pa medtem držite v zraku. Počasi se spustite v počep in nazaj v stoječ položaj.


Več iz te kategorije