0 Deljenj 677 Ogledov
iStock

Kako spraviti steklenico vode čez varnostni pregled na letališču?

3. marec, 2018 20:00
677 Ogledov

Če ste navajeni na pogosto hidracijo, je lahko potovanje z letalom dokaj draga reč. Svoje pijače namreč ne morete spraviti čez varnostni pregled. Pijača, ki jo kupite na letališču, pa je bistveno dražja od tiste, ki je na voljo v trgovini. Kljub temu pa lahko prelisičite pravila vsaj ameriške uprave za varnost v transportu.

Luknja v pravilih?

Za začetek upoštevajte, da veljajo ta varnostna pravila izključno za tekočine. Torej ne bo nič narobe s tem, če denimo s seboj prinesete prazen bidon, ki ga na drugi strani po varnostnem pregledu spet napolnite.

Če pa bi si dejansko želeli svoj napitek, postane zadeva nekoliko bolj zapletena, vendar so na strani Points Guy opozorili na luknjo v pravilih, s katero bi vam to vendarle lahko uspelo. Potniki, ki želijo prepeljati kakšno lokalno pijačo ali s seboj vzeti svojo priljubljeno mineralno vodo, lahko kakršno koli tekočino doma zamrznejo, saj je z zamrznjeno pijačo očitno možno skozi varnostni pregled.

Pomembna je hitrost

Težava nastane, če se začne pijača vmes taliti, saj bo že del tekočine v steklenici povzročil, da vam bodo pijačo odvzeli. Zato se žal na to metodo ne morete zanašati, če je od zamrzovalnika pa do varnostnega pregleda predolga razdalja.

Lahko bi si pomagali tudi s priljubljenimi hladilnimi skrinjami in hladilnimi vložki (pingvini). Vendar ne pozabite, da vam bodo varnostniki odvzeli zamrznjene stvari, ki so »delno stopljene ali imajo na dnu posode tekočino«.

Ne vemo, ali bi zadeva delovala tudi pri nas. Definitivno na domačem letališču ne boste prav dolgo potrebovali do varnostnega pregleda, zato lahko poskusite in nato sporočite, kako je šlo.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: Nesreča zaprla izvoz z avtoceste
Črno
23 Ogledov
Črno
23 Ogledov

FOTO: Nesreča zaprla izvoz z avtoceste

User One - 15. december, 2019 19:15

Ob 15.04 so v Spodnjih Škofijah, občina Koper, gasilci JZ GB Koper posredovali po prometni nesreči, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo, ena oseba je bila…

Malce pred finalom Kmetije umrla letošnja udeleženka šova
Rumeno
269 Ogledov
Rumeno
269 Ogledov

Malce pred finalom Kmetije umrla letošnja udeleženka šova

User One - 15. december, 2019 18:09

Ksenija Sešel, ki se je Sloveniji predstavila v letošnji sezoni šova Kmetija, je pred kamerami razkrila svoj boj z rakom na materničnem vratu. Žal se je po…

Voznik pri komaj 23. letih z avtom v beton, z njim je bil tudi 22-letnik
Črno
62 Ogledov
Črno
62 Ogledov

Voznik pri komaj 23. letih z avtom v beton, z njim je bil tudi 22-letnik

User One - 15. december, 2019 15:31

Včeraj, 14. decembra ob 21.26 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Novi Gorici in v kateri je bilo udeleženo osebno…

Več iz te kategorije