0 Deljenj 1010 Ogledov 1 Comments
iStock

Kako reagirati, če se ne strinjate s sodelavcem?

7. November, 2017 12:01
1010 Ogledov 1

Doštudirali ste faks, našli službo, ki vam je pisana na kožo in uživate. Ampak… Zakaj bi bilo vse popolno? Našel se je nekdo, s katerim ne najdeta skupnega jezika. Ni pomembno ali gre za trajna nesoglasja, za razna podtikanja ali pa enostavno za sistem nadrejeni – podrejeni.

Za vse se vedno najde rešitev.

Zagotovite si šefovo podporo, na podlagi uspešnega dela

Ne razlagajte šefu o svojih osebnih problemih. Pokažite mu, kaj ste sposobni pri delu. Samo v primeru, da bi se sodelavec začel vtikati v vašo strokovnost, potem stopite do šefa in mu slednje razložite.

Poskusite se soočiti s situacijo čim bolje.

Včasih je v igri ljubosumje, lahko tudi strah, ker ste na določenem delu uspešnejši in vas ne more dohiteti… Ni važno, kaj je razlog za takšno obnašanje, samo ostanite trezne glave in profesionalni. Zapomnite si: Nista prijatelja, le kolega v službi.

Ne obremenjujte se

Enostavno je dopustiti, da vas razjezi, ko izveste, da sodelavec govori za vašim hrbtom. Vendar to govori več o njemu kot o vas. Osredotočite se na svoje delo, vse ostalo pa prepustite kolegu, verjetno mu je dolgčas.

Če je možno ostanite v takih situacijah hladni. Poskusite izključiti čustva in če se le da, zadržati solze ali jezo, ki jo čutite takrat, do doma.

Ne govorite o dogajanju drugje

Čeprav se je zanimivo pogovarjati s sodelavcem, ki je na vaši strani, o dogodku, se poskusite zadržati. Prihranite raje besede in čustva za svoje prijatelje, boljšo polovico ali družino.

Naj vam bo delo še večji izziv

Preusmerite pozornost zgolj na delo. S tem boste dokazali, da ste res marljivi, ambiciozni in profesionalni, skratka vse kar potrebujejo. Vaš kolega pa vam tukaj ne more nič. Glavo pokonci!

Več iz te kategorije