0 Deljenj 121 Ogledov
iStock

Kako preprosto do letalskega sedeža v poslovnem razredu?

10. februar, 2018 15:00
121 Ogledov

Če smo res pošteni, prav nihče na letalu ne uživa, ko leti v ekonomskem razredu. Sedeži so natlačeni, ni prostora za noge, hrane je premalo (glede na njen okus je včasih še to preveč) izbira filmov je zanič ali pa je sploh ni.

Najbrž ste si ob tem že velikokrat zaželeli, da bi lahko nadgradili svojo vozovnico v prvi ali poslovni razred.

No, rešitev je veliko bolj preprosta, kot si mislite. Ne vključuje dodatnega plačevanja ali nerganja, rešitev je namreč lahko tudi v vašem sedežu.

Slab sedež poveča možnosti

Rick Brown, avtor knjige »Kiss My Baggage Fees! Kako biti iznajdljiv potovalni hacker«, trdi, da imate vedno pravico zahtevati nov sedež, če je ta, na katerem sedite, nekoliko zdelan.

Za news.com.au je povedal: »Če je vaš sedež v slabem stanju, lahko vedno zaprosite za novega. Če v ekonomskem sedežu ni na voljo drugih sedežev, vas morajo prestaviti v boljši razred.«

Če se vam to zdi nekoliko preveč dobro, da bi bilo res, obstajajo tudi dokazi. Points Guy, strokovnjak za potovalne milje in lojalnostne sheme letalskih družb piše tudi blog. Tam je potrdil, da trik s polomljenim sedežem deluje.

»Bil sem na številnih popolnoma polnih poletih, kjer so potnike s polomljenih sedežev prerazporedili v poslovni ali prvi razred, saj so bili prosti sedeži le še tam. Seveda za to potrebujete obilo sreče«.

To ne pomeni, da bi morali zato namerno zlomiti svoj sedež; takšnega vedenja seveda ne priporočamo. Vendar če se vam zdi, da je sedež nekoliko zrahljan, se ne nagiba pravilno ali pa se naslonjala za roke majejo, na pomoč pokličite kabinsko osebje.

Morda vam bo uspelo in boste jedli ter uživali skupaj z elito. Kako lepo.

Mogoče vas bo zanimalo

Z zdravimi navadami zmanjšajte tveganje za srčno kap
Lifestyle
9 Ogledov
Lifestyle
9 Ogledov

Z zdravimi navadami zmanjšajte tveganje za srčno kap

T.U.L. - 21. maj, 2018 16:30

Za boleznimi srca vsako leto umre skoraj sedemnajst milijonov ljudi. Ampak se lahko osemdeset odstotkov teh bolezni prepreči s spreminjanjem življenjskega sloga. Ključni vzroki so pomanjkanje gibanja,…

Migranti: čez vikend 100 novih, eden se je utopil
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

Migranti: čez vikend 100 novih, eden se je utopil

Andrej Andrej - 21. maj, 2018 15:46

Slovenska obmejna policija je imela med vikendom polne roke dela z migranti. Prijeli so 88 migrantov, ki so nelegalno vstopili v državo. Eden od migrantov se je…

Zdaj lahko poskusi vsak: Politična igra, ki je preplavila Slovenijo
Viralno
6 Ogledov
Viralno
6 Ogledov

Zdaj lahko poskusi vsak: Politična igra, ki je preplavila Slovenijo

User One - 21. maj, 2018 15:11

Dva tedna pred parlamentarnimi volitvami je splet preplavila računalniška animacija, v kateri se lahko igralci pomerijo v vlogi političnih playerjev. Pomerite se lahko v določanju višine pokojnin,…

Več iz te kategorije