0 Deljenj 260 Ogledov
iStock

Kako preprosto do letalskega sedeža v poslovnem razredu?

10. februar, 2018 15:00
260 Ogledov

Če smo res pošteni, prav nihče na letalu ne uživa, ko leti v ekonomskem razredu. Sedeži so natlačeni, ni prostora za noge, hrane je premalo (glede na njen okus je včasih še to preveč) izbira filmov je zanič ali pa je sploh ni.

Najbrž ste si ob tem že velikokrat zaželeli, da bi lahko nadgradili svojo vozovnico v prvi ali poslovni razred.

No, rešitev je veliko bolj preprosta, kot si mislite. Ne vključuje dodatnega plačevanja ali nerganja, rešitev je namreč lahko tudi v vašem sedežu.

Slab sedež poveča možnosti

Rick Brown, avtor knjige »Kiss My Baggage Fees! Kako biti iznajdljiv potovalni hacker«, trdi, da imate vedno pravico zahtevati nov sedež, če je ta, na katerem sedite, nekoliko zdelan.

Za news.com.au je povedal: »Če je vaš sedež v slabem stanju, lahko vedno zaprosite za novega. Če v ekonomskem sedežu ni na voljo drugih sedežev, vas morajo prestaviti v boljši razred.«

Če se vam to zdi nekoliko preveč dobro, da bi bilo res, obstajajo tudi dokazi. Points Guy, strokovnjak za potovalne milje in lojalnostne sheme letalskih družb piše tudi blog. Tam je potrdil, da trik s polomljenim sedežem deluje.

»Bil sem na številnih popolnoma polnih poletih, kjer so potnike s polomljenih sedežev prerazporedili v poslovni ali prvi razred, saj so bili prosti sedeži le še tam. Seveda za to potrebujete obilo sreče«.

To ne pomeni, da bi morali zato namerno zlomiti svoj sedež; takšnega vedenja seveda ne priporočamo. Vendar če se vam zdi, da je sedež nekoliko zrahljan, se ne nagiba pravilno ali pa se naslonjala za roke majejo, na pomoč pokličite kabinsko osebje.

Morda vam bo uspelo in boste jedli ter uživali skupaj z elito. Kako lepo.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: STE VIDELI TE POTEZE? Luka Dončić debitiral v NBA
Šport
1 Ogledov
Šport
1 Ogledov

VIDEO: STE VIDELI TE POTEZE? Luka Dončić debitiral v NBA

User One - 18. oktober, 2018 7:24

Košarkarji iz Dallasa so izgubili uvodno tekmo v severnoameriški košarkarski ligi NBA. V Phoenixu so visoko klonili s 100:121, slovenski čudežni deček Luka Dončić pa je za…

VIDEO: MASAKER NA FAKULTETI, 17 JE MRTVIH Vladislav ustrelil vsakega, ki mu je prišel na pot
Črno
28 Ogledov
Črno
28 Ogledov

VIDEO: MASAKER NA FAKULTETI, 17 JE MRTVIH Vladislav ustrelil vsakega, ki mu je prišel na pot

User One - 17. oktober, 2018 18:29

Današnjega incidenta na politehnični srednji šoli na ukrajinskem polotoku Krim, ki je po zadnjih podatkih zahteval 17 smrtnih žrtev, preiskovalci ne obravnavajo več kot teroristični napad, ampak kot…

LEGENDE NI VEČ Za vedno se je poslovila Lidija Sotlar
Rumeno
47 Ogledov
Rumeno
47 Ogledov

LEGENDE NI VEČ Za vedno se je poslovila Lidija Sotlar

User One - 17. oktober, 2018 17:00

V torek je v starosti 89 let umrla legendarna balerina Lidija Sotlar, so  sporočili iz njenega prijateljskega kroga. V svoji bogati karieri je ustvarila okoli 60 nosilnih, tako lirskih…

Več iz te kategorije