0 Deljenj 384 Ogledov
iStock

Kako preprosto do letalskega sedeža v poslovnem razredu?

10. februar, 2018 15:00
384 Ogledov

Če smo res pošteni, prav nihče na letalu ne uživa, ko leti v ekonomskem razredu. Sedeži so natlačeni, ni prostora za noge, hrane je premalo (glede na njen okus je včasih še to preveč) izbira filmov je zanič ali pa je sploh ni.

Najbrž ste si ob tem že velikokrat zaželeli, da bi lahko nadgradili svojo vozovnico v prvi ali poslovni razred.

No, rešitev je veliko bolj preprosta, kot si mislite. Ne vključuje dodatnega plačevanja ali nerganja, rešitev je namreč lahko tudi v vašem sedežu.

Slab sedež poveča možnosti

Rick Brown, avtor knjige »Kiss My Baggage Fees! Kako biti iznajdljiv potovalni hacker«, trdi, da imate vedno pravico zahtevati nov sedež, če je ta, na katerem sedite, nekoliko zdelan.

Za news.com.au je povedal: »Če je vaš sedež v slabem stanju, lahko vedno zaprosite za novega. Če v ekonomskem sedežu ni na voljo drugih sedežev, vas morajo prestaviti v boljši razred.«

Če se vam to zdi nekoliko preveč dobro, da bi bilo res, obstajajo tudi dokazi. Points Guy, strokovnjak za potovalne milje in lojalnostne sheme letalskih družb piše tudi blog. Tam je potrdil, da trik s polomljenim sedežem deluje.

»Bil sem na številnih popolnoma polnih poletih, kjer so potnike s polomljenih sedežev prerazporedili v poslovni ali prvi razred, saj so bili prosti sedeži le še tam. Seveda za to potrebujete obilo sreče«.

To ne pomeni, da bi morali zato namerno zlomiti svoj sedež; takšnega vedenja seveda ne priporočamo. Vendar če se vam zdi, da je sedež nekoliko zrahljan, se ne nagiba pravilno ali pa se naslonjala za roke majejo, na pomoč pokličite kabinsko osebje.

Morda vam bo uspelo in boste jedli ter uživali skupaj z elito. Kako lepo.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Živalska farma v vladni stranki: šef, magister prašičjerje, mu je rekel: prašiček
Škandal
568 Ogledov
Škandal
568 Ogledov

VIDEO: Živalska farma v vladni stranki: šef, magister prašičjerje, mu je rekel: prašiček

User One - 23. januar, 2019 21:09

Na omrežjih je vzniknila vrsta zabavnih komentarjev, v katerih pisci opozarjajo na lapsus predsednika parlamenta Dejana Židana, ki je v vlogi predsednika vladne stranke SD na vrhuncu…

Zasegli za četrt milijona evrov konoplje
Črno
9 Ogledov
Črno
9 Ogledov

Zasegli za četrt milijona evrov konoplje

bogdan sajovic - 23. januar, 2019 15:10

Policisti so v nedeljo na mejnem prehodu Gruškovje pri 31-letnem državljanu Črne gore, ki je vozil avtobus kosovske registracije, odkrili skoraj 25 kilogramov prepovedane konoplje, ki bi…

V gostilniškem prepiru je zabodel vrstnika
Črno
11 Ogledov
Črno
11 Ogledov

V gostilniškem prepiru je zabodel vrstnika

bogdan sajovic - 23. januar, 2019 15:05

Policisti so v nedeljo ponoči v gostinskem lokalu v Ribnici obravnavali poskus uboja. Kriminalisti so ugotovili, da sta se v gostinskem lokalu sprla in stepla dva gosta,…

Več iz te kategorije