0 Deljenj 861 Ogledov
iStock

Kako narediti svoj vsakdan še boljši

19. March, 2018 7:00
861 Ogledov

Včasih se niti ne zavedamo, kako lahko neke majhne navade vplivajo na naše razpoloženje in občutek sreče. Da si spremenite najslabši dan v nekaj pozitivnega, so potrebne majhne spremembe in to potrjuje stroka.

Dovolj so majhni koraki, s katerimi ponotranjite nove navade in postanete zadovoljni in srečni.

Gre za zelo enostavne spremembe, ki jih z lahkoto vključite v svoj vsakdan, in zaradi katerih se boste počutili veliko bolje.

Londonski strokovnjaki predlagajo enostavne in učinkovite korake, ki vplivajo tudi na vaše duševno zdravje.

1. Hodite zravnano

Raziskave so pokazale, da se boste počutili veliko boljše, če boste hodili vzravnano. Se pravi glavo pokonci in ramena nazaj. Zakaj? Če so vaša ramena spuščena in se držite sključeno, je večja verjetnost, da se boste osredotočili na negativne stvari.

2. Telovadite

Raziskave londonske univerze so pokazale, da kratka vadba trikrat na teden zmanjša možnost za depresijo kar za devetnajst procentov. Aktivni ljudje so manj podvrženi depresiji.

3. Ne odlašajte

Bolj kot boste odlašali s tistim, kar ste si sami zamislili (zaradi strahu), bolj boste nervozni in to vas bo dodatno izčrpalo. Zmanjšajte stres tako, da poslušate sproščujočo glasbo ali s telovadbo in se nato lotite dela.

4. Naspite se

Če  niste dobro naspani, potem niste spočiti, kar pomeni, da vaš organizem ne deluje kot bi moral. V primeru, da imate težave z nespečnostjo, si poiščite strokovno pomoč.

5. Vzemite si čas zase

Družina, prijatelji, služba … Ne morete ugoditi vsem. Če poskušate to doseči, potem zanemarjate sami sebe. V celem dnevu si vzemite trenutek zase in počnite nekaj, kar vas osrečuje in sprošča.

6. Prenehajte početi več stvari hkrati

Recimo … Ob pošiljanju elektronske pošte hkrati zraven jeste še kosilo. Ne zdi se preveč zastrašujoče, vendar je znanstveno dokazano, da opravljanje več stvari hkrati človeka zelo izčrpa. Rešitev za to je, da se osredotočite na eno stvar in nato preidete na naslednjo, piše stil.kurir.rs.

 

Več iz te kategorije