0 Deljenj 2916 Ogledov

Kaj narediti, da se rešite slabega zadaha?

22. September, 2017 8:00
2916 Ogledov

Obstajajo različni razlogi, zakaj imamo slab zadah. Lahko so krivec polomljeni zobje ali problemi s prebavo. Največkrat se ta težava pojavi zaradi hrane, ki jo uživamo ali pa povečanega razmnoževanja bakterij v ustih.

Seveda se želimo te neprijetnosti rešiti in uporabljamo klasične produkte, kot so žvečilke, ustna vodica, mentol bomboni …

Obstaja tudi nekaj bolj naravnih in učinkovitih sestavin, s katerimi se lahko rešite slabega zadaha.

1. Soda bikarbona

V kozarec z vodo dodajte čajno žličko sode bikarbone, dodajte še nekaj kapljic eteričnega olja iz poprove mete, nato s to tekočino splahnite usta.

2. Ananas

Po začinjenem obroku popijte ananasov sok. Ta bo nevtraliziral močan zadah v ustih.

3. Kurkuma

Ta začimba ima antibakterijske in protivnetne lastnosti, ki so idealne za odpravljanje slabega zadaha. Naredite čaj iz kurkume in ga zadržite nekaj časa v ustih, nato izpljunite.

4. Voda

Kadar imate suha usta, se v njih kopičijo bakterije, ki jih slina zaustavlja. Enak učinek ima voda. Potrebno je vzdrževati vlažnost v ustih, da preprečite slab zadah.

5. Jabolko 

Jabolko ali kakšno drugo krhko sadje deluje na zobe kot naravna ščetka za zobe. Ko ga žvečite, odstranjujete umazanijo z zob, ki so odgovorni za slab zadah.

 

 

 

 

 

6. Antiseptične začimbe

Klinčki in cimet imajo antiseptične lastnosti, ki pomagajo pri uničevanju bakterij. Najboljše je, kadar sesate košček cimeta ali grizljate klinčke.

7. Klorofil

Ta se nahaja v vsej zeleni zelenjavi (peteršilj, špinača …) in pomaga zaustaviti slab zadah. Lahko vzamete samo košček peteršilja in ga žvečite – pomaga!

8. Poprova meta

Ta začimba je najbolj prepoznaven naravni preparat proti slabemu zadahu. Njeni listi pomagajo  tudi za pravilen prebavni ciklus, pravi Remedy Daily.

Več iz te kategorije