0 Deljenj 91 Ogledov
istock

Kaj moški mislijo o pametnih ženskah?

7. oktober, 2017 6:00
91 Ogledov

Raziskave so pokazale, da psihološka razdalja, ki so jo sposobne ustvariti pametne ženske, žensko naredi v odnosu z moškim bolj intelegentno in zato bolj privlačno od drugih. Vendar pa, ko pride do konfliktov, če je ženska pametnejša od njih, moškega ne privlači več v isti meri.

Psihološka razdalja nastane, ko se je neka oseba sposobna oddaljiti in se odločiti o nečem, kar je daleč (prostorsko ali časovno) ali pa je samo hipotetično.

Rezultati raziskav so pokazali, da:  če je moški komuniciral z žensko, ki mu ni neposredno blizu (npr. v sosednji sobi), je imel večjo željo, da bi bil z njo, četudi je pametnejša od njega. V primeru, da komunicirata iz oči v oči s takšno žensko, je pokazal manj romantičnih gest pri njej, če je bila pametnejša od njega.

Razlog leži v tem, da moški v odnosu s pametno žensko ponovno preverja sebe, kar vodi k temu, da ga takšna ženska manj privlači, ker mu menja sliko o samemu sebi.

Obstaja razlika, kaj je nekaterim ljudem všeč pri drugih, če jih nimajo poleg sebe, ali pa če so te osebe zraven njih.

Pri ženskah pa je to drugače. One izbirajo moške, ki so pametnejši od njih. Rezultati so pokazali, da heteroseksualne ženske, ki se zanimajo za intelegentnejše moške, ne kažejo interesov za področja znanosti, tehnologije, inženiringa in matematike.

Mogoče vas bo zanimalo

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas
Nasveti
4 Ogledov
Nasveti
4 Ogledov

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 9:00

Škandalova bralka Karmen je našemu svetovalcu poslala naslednje vprašanje: »Pri delodajalcu sem zaposlena že tri leta. Za vsako od teh treh let sem dobila v podpis pogodbo…

Jožice Svete in njeni Primorci
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 8:00

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat,…

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma
Top Novica
5 Ogledov
Top Novica
5 Ogledov

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 6:30

Kadar ne stavka, prvi sindikalist javnega sektorja Branimir Štrukelj, sicer politik stranke Levica, ki mu ploska slovenska prosveta, kupuje nepremičnine. Po razkritjih, da je 200 tisoč evrov…

Več iz te kategorije