0 Deljenj 31 Ogledov
istock

Kaj moški mislijo o pametnih ženskah?

7. oktober, 2017 6:00
31 Ogledov

Raziskave so pokazale, da psihološka razdalja, ki so jo sposobne ustvariti pametne ženske, žensko naredi v odnosu z moškim bolj intelegentno in zato bolj privlačno od drugih. Vendar pa, ko pride do konfliktov, če je ženska pametnejša od njih, moškega ne privlači več v isti meri.

Psihološka razdalja nastane, ko se je neka oseba sposobna oddaljiti in se odločiti o nečem, kar je daleč (prostorsko ali časovno) ali pa je samo hipotetično.

Rezultati raziskav so pokazali, da:  če je moški komuniciral z žensko, ki mu ni neposredno blizu (npr. v sosednji sobi), je imel večjo željo, da bi bil z njo, četudi je pametnejša od njega. V primeru, da komunicirata iz oči v oči s takšno žensko, je pokazal manj romantičnih gest pri njej, če je bila pametnejša od njega.

Razlog leži v tem, da moški v odnosu s pametno žensko ponovno preverja sebe, kar vodi k temu, da ga takšna ženska manj privlači, ker mu menja sliko o samemu sebi.

Obstaja razlika, kaj je nekaterim ljudem všeč pri drugih, če jih nimajo poleg sebe, ali pa če so te osebe zraven njih.

Pri ženskah pa je to drugače. One izbirajo moške, ki so pametnejši od njih. Rezultati so pokazali, da heteroseksualne ženske, ki se zanimajo za intelegentnejše moške, ne kažejo interesov za področja znanosti, tehnologije, inženiringa in matematike.

Mogoče vas bo zanimalo

Pranje iranskega denarja v NLB! Napačna računica Roka Praprotnika
News
1 Ogledov
News
1 Ogledov

Pranje iranskega denarja v NLB! Napačna računica Roka Praprotnika

Simon Ursicev - 17. oktober, 2017 11:12

PRANJE IRANSKEGA DENARJA V NLB SE SELI TUDI NA EVROPSKI PARKET, NERVOZA V BANKI IN V PREDSEDNIŠKIH DVORIH. LJUBLJANA . Te dni je spletni portal Euroactiv, ki…

VIDEO: Oboževal ga je cel Balkan, po tragični smrti nima niti nagrobne plošče
Rumeno
5 Ogledov
Rumeno
5 Ogledov

VIDEO: Oboževal ga je cel Balkan, po tragični smrti nima niti nagrobne plošče

Simon Ursicev - 17. oktober, 2017 10:22

Mineva natanko deset let, odkar je prometna nesreča na hrvaški avtocesti terjala življenje mladega Tošeta Proeskega, obetavnega makedonskega pevca, ki si je utiral pot na mednarodno glasbeno sceno. Glasbenik…

Priletel v stanovanjsko hiši, umrl na kraju nesreče
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

Priletel v stanovanjsko hiši, umrl na kraju nesreče

Simon Ursicev - 17. oktober, 2017 9:25

ŠMARJE PRI JELŠAH - V prometni nesreči v Grličah v Občini Šmarje pri Jelšah je včeraj okoli 16.30 umrl 55-letni motorist. Moški naj bi prehiteval tovorno vozilo…

Več iz te kategorije