0 Deljenj 63 Ogledov
istock

Kaj moški mislijo o pametnih ženskah?

7. oktober, 2017 6:00
63 Ogledov

Raziskave so pokazale, da psihološka razdalja, ki so jo sposobne ustvariti pametne ženske, žensko naredi v odnosu z moškim bolj intelegentno in zato bolj privlačno od drugih. Vendar pa, ko pride do konfliktov, če je ženska pametnejša od njih, moškega ne privlači več v isti meri.

Psihološka razdalja nastane, ko se je neka oseba sposobna oddaljiti in se odločiti o nečem, kar je daleč (prostorsko ali časovno) ali pa je samo hipotetično.

Rezultati raziskav so pokazali, da:  če je moški komuniciral z žensko, ki mu ni neposredno blizu (npr. v sosednji sobi), je imel večjo željo, da bi bil z njo, četudi je pametnejša od njega. V primeru, da komunicirata iz oči v oči s takšno žensko, je pokazal manj romantičnih gest pri njej, če je bila pametnejša od njega.

Razlog leži v tem, da moški v odnosu s pametno žensko ponovno preverja sebe, kar vodi k temu, da ga takšna ženska manj privlači, ker mu menja sliko o samemu sebi.

Obstaja razlika, kaj je nekaterim ljudem všeč pri drugih, če jih nimajo poleg sebe, ali pa če so te osebe zraven njih.

Pri ženskah pa je to drugače. One izbirajo moške, ki so pametnejši od njih. Rezultati so pokazali, da heteroseksualne ženske, ki se zanimajo za intelegentnejše moške, ne kažejo interesov za področja znanosti, tehnologije, inženiringa in matematike.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: POŽAR V DOMU STAREJŠIH OBČANOV ČRNOMELJ Nastradalo 21 oskrbovancev
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

FOTO: POŽAR V DOMU STAREJŠIH OBČANOV ČRNOMELJ Nastradalo 21 oskrbovancev

User One - 18. december, 2017 7:13

ČRNOMELJ - V domu starejših v Črnomlju si bodo strokovnjaki danes ogledali v včerajšnjem požaru poškodovani trakt v drugem nadstropju te zgradbe. Omenjeni trakt naj bi bil…

To je moja frizura
Lifestyle
8 Ogledov
Lifestyle
8 Ogledov

To je moja frizura

skandal1 - 17. december, 2017 20:20

O, David, David! Morda sem bila (zmotno) prepričana, da sem te v teh poletnih mesecih morda celo spoznala. Res, nekega večera, ko si se v svoji pripovedi…

10 stvari, ki jih poznate le, če imate ljubezensko afero
Lifestyle
6 Ogledov
Lifestyle
6 Ogledov

10 stvari, ki jih poznate le, če imate ljubezensko afero

User One - 17. december, 2017 19:50

Skoki čez plot so pogostejši, kot si mislite. Uspešna so zlasti obdobja decembrskih zabav, kjer alkohol teče v potokih, padejo zavore in se sramežljivi pomenljivi pogledi s…

Več iz te kategorije