0 Deljenj 26 Ogledov

Jesen ni izgovor, da ne morete na počitnice

10. september, 2017 8:00
26 Ogledov

Konec poletja še ne pomeni konec počitniške sezone. Recimo potovanja po evropskih mestih so lahko še bolj zanimiva. Izognili se boste poletnim gnečam, dolgim vrstam pred zanimivostmi …  V lepih barvitih odtenkih jeseni se lahko sprostite in uživate. Navsezadnje pa lahko v tem obdobju tudi nekoliko prihranite, saj so cene vozovnic in prenočišč spet malce nižje.

Kako maksimalno izkoristiti jesenske termine?

Rezervirajte v zadnjem hipu

Če nameravate obiskati znamenita mesta ali najti kakšno mirno, izpraznjeno plažo ob morju in ste pri tem bolj fleksibilni, boste skoraj zagotovo našli zelo ugodne ponudbe v zadnjem hipu. Vsak hotel raje proda sobo samo za nekaj denarja, da le ta ne ostane prazna. Podobno velja za letalske družbe. Morda je smiselno preveriti, da ne izberete termina krompirjevih počitnic. Takrat je povpraševanje spet večje. Zgodi se lahko tudi, da boste na najbolj priljubljenih destinacijah včasih ostali brez želenega aranžmaja. Z malo truda je možno najti dovolj dobro rešitev, da boste lahko v počitnicah res uživali.

Privoščite si malo avanturizma

Če ste redni obiskovalci hotelskih verig, se vam prav lahko zgodi, da so vse počitnice enake med seboj. Menjajo se le imena krajev, nekaj lokalnega značaja se odrazi na mizi in v večernih kulturnih nastopih, sicer pa se vam ponovi zgodba lanskih počitnic, ki ste jih preživeli med hotelsko sobo in plažo.

Svetujemo, da si vendarle privoščite malo avanturizma in jesenski čas je kot nalašč za to. Lažje boste raziskali skrite zaklade svoje okolice, če se vam ne bo treba ukvarjati z gnečo in mrzlično iskati zadnjih koščkov sence. Izberite poljubno prevozno sredstvo in pojdite pustolovščini naproti. Naj bo to kakšna idilična vasica ali košček mesta s pretežno lokalnim življem. Privoščite si lokalno jed in doživite kak pristen trenutek z domačini. Zagotavljamo vam, da si boste te počitnice za vedno zapomnili.

Potovanje v sončne kraje

Če sonce vendarle obožujete in si ne predstavljate počitnic brez kreme za sončenje, lahko tudi jeseni najdete kotičke sveta, kjer je prav v tem trenutku poletje. Potovanje v tropske kraje je bolje pametno izbrati, saj lahko tudi destinacije bližje ekvatorju pospremi kakšno deževno obdobje.

Na spletnih blogih v teh dneh radi opozarjajo, da je v primeru resnično ugodnih hotelskih ponudb v nekem kraju smiselno pregledati tudi opozorila za orkane.

Ampak verjamemo, da svetovni popotniki to že veste. Če se prav v teh trenutkih odpravljate na letalo, vam lahko zaželimo le še srečno pot in veliko užitkov.

Mogoče vas bo zanimalo

V teh treh spolnih položajih si boste najpogosteje zlomili svojega korenjaka
Lifestyle
9 Ogledov
Lifestyle
9 Ogledov

V teh treh spolnih položajih si boste najpogosteje zlomili svojega korenjaka

User One - 25. september, 2017 22:00

Tisti, ki ste si že zlomili kakšno kost, veste, da to boli. Resnično boli. Niti okrevanje ni prav prijetno, saj vam polomljen ud oblijejo z gipsom, ki…

Pralnica denarja: po NLB še NKBM
News
5 Ogledov
News
5 Ogledov

Pralnica denarja: po NLB še NKBM

User One - 25. september, 2017 18:52

Novo KBM naj bi italijanski državljani uporabljali za pranje denarja iz nezakonitih poslov ter izogibanje italijanski davkariji in policiji, poroča italijanski poslovni časnik Il Sole 24 ore.…

VIDEO: Si znate pravilno zavezati čevlje?
Lifestyle
4 Ogledov
Lifestyle
4 Ogledov

VIDEO: Si znate pravilno zavezati čevlje?

User One - 25. september, 2017 18:00

Znanstveniki s kalifornijske Univerze Berkley v ZDA so klasičen način zavezovanja vezalk poimenovali za katastrofo. Trdijo, da celo življenje napačno vežemo vezalke in da obstaja boljši način.…

Več iz te kategorije

Nove cene goriva: komu se splača tankati še danes
News
6 Ogledov
6 Ogledov

Nove cene goriva: komu se splača tankati še danes

User One - 25. september, 2017 17:38
Novi Škandal24
News
9 Ogledov
9 Ogledov

Novi Škandal24

User One - 25. september, 2017 9:14