0 Deljenj 195 Ogledov

Jesen ni izgovor, da ne morete na počitnice

10. september, 2017 8:00
195 Ogledov

Konec poletja še ne pomeni konec počitniške sezone. Recimo potovanja po evropskih mestih so lahko še bolj zanimiva. Izognili se boste poletnim gnečam, dolgim vrstam pred zanimivostmi …  V lepih barvitih odtenkih jeseni se lahko sprostite in uživate. Navsezadnje pa lahko v tem obdobju tudi nekoliko prihranite, saj so cene vozovnic in prenočišč spet malce nižje.

Kako maksimalno izkoristiti jesenske termine?

Rezervirajte v zadnjem hipu

Če nameravate obiskati znamenita mesta ali najti kakšno mirno, izpraznjeno plažo ob morju in ste pri tem bolj fleksibilni, boste skoraj zagotovo našli zelo ugodne ponudbe v zadnjem hipu. Vsak hotel raje proda sobo samo za nekaj denarja, da le ta ne ostane prazna. Podobno velja za letalske družbe. Morda je smiselno preveriti, da ne izberete termina krompirjevih počitnic. Takrat je povpraševanje spet večje. Zgodi se lahko tudi, da boste na najbolj priljubljenih destinacijah včasih ostali brez želenega aranžmaja. Z malo truda je možno najti dovolj dobro rešitev, da boste lahko v počitnicah res uživali.

Privoščite si malo avanturizma

Če ste redni obiskovalci hotelskih verig, se vam prav lahko zgodi, da so vse počitnice enake med seboj. Menjajo se le imena krajev, nekaj lokalnega značaja se odrazi na mizi in v večernih kulturnih nastopih, sicer pa se vam ponovi zgodba lanskih počitnic, ki ste jih preživeli med hotelsko sobo in plažo.

Svetujemo, da si vendarle privoščite malo avanturizma in jesenski čas je kot nalašč za to. Lažje boste raziskali skrite zaklade svoje okolice, če se vam ne bo treba ukvarjati z gnečo in mrzlično iskati zadnjih koščkov sence. Izberite poljubno prevozno sredstvo in pojdite pustolovščini naproti. Naj bo to kakšna idilična vasica ali košček mesta s pretežno lokalnim življem. Privoščite si lokalno jed in doživite kak pristen trenutek z domačini. Zagotavljamo vam, da si boste te počitnice za vedno zapomnili.

Potovanje v sončne kraje

Če sonce vendarle obožujete in si ne predstavljate počitnic brez kreme za sončenje, lahko tudi jeseni najdete kotičke sveta, kjer je prav v tem trenutku poletje. Potovanje v tropske kraje je bolje pametno izbrati, saj lahko tudi destinacije bližje ekvatorju pospremi kakšno deževno obdobje.

Na spletnih blogih v teh dneh radi opozarjajo, da je v primeru resnično ugodnih hotelskih ponudb v nekem kraju smiselno pregledati tudi opozorila za orkane.

Ampak verjamemo, da svetovni popotniki to že veste. Če se prav v teh trenutkih odpravljate na letalo, vam lahko zaželimo le še srečno pot in veliko užitkov.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 15:03

Policisti so 20. 7. nekaj po 9. uri v kraju Podbočje na območju Policijske postaje  Krško  ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila…

Danes praznuje najbolj srčen poslanec
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

Danes praznuje najbolj srčen poslanec

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:47

23. julija se je rodil dolgoletni poslanec Franc Breznik. Leta 1991 se je priključil prvi generaciji slovenske vojske v Pekrah, kjer se je zgodil prvi upor proti…

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah
Novice
3 Ogledov
Novice
3 Ogledov

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:00

Tim je s stopničkami na Češkem je potrdil, da je kriza, s katero se je soočal v prvi polovici sezone, le še bled spomin.  Najboljši motokrosisti na…

Več iz te kategorije

Dvakrat se je stepel v eni uri
Novice
6 Ogledov
6 Ogledov

Dvakrat se je stepel v eni uri

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 9:45
Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?
Novice
9 Ogledov
9 Ogledov

Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 8:02
To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!
Črno
8 Ogledov
8 Ogledov

To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 7:56