0 Deljenj 81 Ogledov

Jesen ni izgovor, da ne morete na počitnice

10. september, 2017 8:00
81 Ogledov

Konec poletja še ne pomeni konec počitniške sezone. Recimo potovanja po evropskih mestih so lahko še bolj zanimiva. Izognili se boste poletnim gnečam, dolgim vrstam pred zanimivostmi …  V lepih barvitih odtenkih jeseni se lahko sprostite in uživate. Navsezadnje pa lahko v tem obdobju tudi nekoliko prihranite, saj so cene vozovnic in prenočišč spet malce nižje.

Kako maksimalno izkoristiti jesenske termine?

Rezervirajte v zadnjem hipu

Če nameravate obiskati znamenita mesta ali najti kakšno mirno, izpraznjeno plažo ob morju in ste pri tem bolj fleksibilni, boste skoraj zagotovo našli zelo ugodne ponudbe v zadnjem hipu. Vsak hotel raje proda sobo samo za nekaj denarja, da le ta ne ostane prazna. Podobno velja za letalske družbe. Morda je smiselno preveriti, da ne izberete termina krompirjevih počitnic. Takrat je povpraševanje spet večje. Zgodi se lahko tudi, da boste na najbolj priljubljenih destinacijah včasih ostali brez želenega aranžmaja. Z malo truda je možno najti dovolj dobro rešitev, da boste lahko v počitnicah res uživali.

Privoščite si malo avanturizma

Če ste redni obiskovalci hotelskih verig, se vam prav lahko zgodi, da so vse počitnice enake med seboj. Menjajo se le imena krajev, nekaj lokalnega značaja se odrazi na mizi in v večernih kulturnih nastopih, sicer pa se vam ponovi zgodba lanskih počitnic, ki ste jih preživeli med hotelsko sobo in plažo.

Svetujemo, da si vendarle privoščite malo avanturizma in jesenski čas je kot nalašč za to. Lažje boste raziskali skrite zaklade svoje okolice, če se vam ne bo treba ukvarjati z gnečo in mrzlično iskati zadnjih koščkov sence. Izberite poljubno prevozno sredstvo in pojdite pustolovščini naproti. Naj bo to kakšna idilična vasica ali košček mesta s pretežno lokalnim življem. Privoščite si lokalno jed in doživite kak pristen trenutek z domačini. Zagotavljamo vam, da si boste te počitnice za vedno zapomnili.

Potovanje v sončne kraje

Če sonce vendarle obožujete in si ne predstavljate počitnic brez kreme za sončenje, lahko tudi jeseni najdete kotičke sveta, kjer je prav v tem trenutku poletje. Potovanje v tropske kraje je bolje pametno izbrati, saj lahko tudi destinacije bližje ekvatorju pospremi kakšno deževno obdobje.

Na spletnih blogih v teh dneh radi opozarjajo, da je v primeru resnično ugodnih hotelskih ponudb v nekem kraju smiselno pregledati tudi opozorila za orkane.

Ampak verjamemo, da svetovni popotniki to že veste. Če se prav v teh trenutkih odpravljate na letalo, vam lahko zaželimo le še srečno pot in veliko užitkov.

Mogoče vas bo zanimalo

Pogrešajo 17-letnico, ste jo videli?
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Pogrešajo 17-letnico, ste jo videli?

Marjanca Scheicher - 16. januar, 2018 8:07

Neznano kam je odšla mladoletna Sucria Ajrizi stara 17 let,  iz Hotinje vasi. Pogrešana je bila nazadnje videna 13.01.2018 ob 9. uri na naslovu Mejna ulica 19,…

OGLEJTE SI ENO NAJVEČJIH KRAJ V ZGODOVINI ROKOMETA Slovenci po sodniški burleski brez zmage nad Nemci
Šport
9 Ogledov
Šport
9 Ogledov

OGLEJTE SI ENO NAJVEČJIH KRAJ V ZGODOVINI ROKOMETA Slovenci po sodniški burleski brez zmage nad Nemci

skandal1 - 15. januar, 2018 23:28

ZAGREB - Slovenska moška rokometna je na današnji tekmi drugega kroga evropskega prvenstva v Zagrebu igrala neodločeno z Nemčijo s 25:25 (15:10). [color-box color="yellow"] * Arena Zagreb,…

Katera spolna praksa nas dela najbolj živčne?
News
3 Ogledov
News
3 Ogledov

Katera spolna praksa nas dela najbolj živčne?

T.U.L. - 15. januar, 2018 21:42

V seksu ni nič takšnega, zaradi česar bi nam moralo biti nerodno. Kljub temu nam tovrstna stopnja intime z drugim človekom občasno vendarle vzbuja nekakšno živčnost. Za…

Več iz te kategorije

Ste bolj inteligentni od drugih?
Lifestyle
4 Ogledov
4 Ogledov

Ste bolj inteligentni od drugih?

T.U.L. - 15. januar, 2018 21:10
Umrla svetovno znana pevka – doživela je le 46 let …
Črno
6 Ogledov
6 Ogledov

Umrla svetovno znana pevka – doživela je le 46 let …

Marjanca Scheicher - 15. januar, 2018 20:00
IZ TISKANE IZDAJE: Primitivni tviti Mateja Šurca
Piškotkarji
11 Ogledov
11 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Primitivni tviti Mateja Šurca

Andrej Andrej - 15. januar, 2018 12:40