0 Deljenj 87 Ogledov
iStock

Dober seks vas bo ozdravil številnih bolezni

29. november, 2017 23:00
87 Ogledov

Pri veliko parih se je seks sčasoma močno spremenil. Če se je včasih tresla zemlja in odprlo nebo, je seks v dolgotrajni vezi le nekaj, s čimer zapolnite sobotni večer, če niste preutrujeni, ali enoličen obred preden v četrtek zaspite. Če želite trdno in stabilno vezo, je seveda treba vlagati tudi v seks. No, izkazalo se je, da je treba seksati tudi, če želite ostati zdravi. Zato je lahko ena od novoletnih zaobljub tudi ta, da boste več časa preživeli v spalnici med rjuhami in manj pri zdravnikih.

Če se bo torej vaša žena naslednjič izmotavala, da jo boli glava, ji pošljite tale članek.

Depresija

Med seksom telo izloča hormone, ki nas pomirjajo. Ne le, da v nekem trenutku izboljša počutje, ampak so raziskave pokazale, da lahko seks pomaga ljudem z depresijo. Dokazali so celo, da je v spermi neka spojina, ki lahko med spolnim odnosom na žensko deluje kot antidepresiv.

Srčne bolezni

Čeprav so v neki študiji odkrili nekaj primerov zastoja srca med spolnim odnosom, so redni spolni odnosi lahko zelo koristni za vaše srce. Povprečen seks je enakovreden krajšemu sprehodu ali hoji po stopnicah v drugo nadstropje. Študije so pokazale, da imajo moški, ki seksajo vsaj dvakrat na teden, precej nižje tveganje za zastoj srca. Ravni estrogena, ki se sproščajo med seksom, tudi ženske varujejo pred srčnimi boleznimi.

Stres

Le malo stvari vas sprosti tako učinkovito kot orgazem. To je zanimivo zato, ker se naša spolna sla sicer znižuje, če smo pod stresom. Kaj se torej zgodi med seksom? Globoko dihanje bo vašo kri napolnilo s kisikom in vas posledično umirilo.

 

Migrene

Glavobol ne sme biti razlog, da se ne bi v spalnici malo pomuckali. Med spolnim odnosom se namreč bolečina pri migreni zmanjša kar za 30 odstotkov.  Skoraj 18 odstotkov anketirancev je sporočilo, da je med seksom migrena popolnoma izginila. Ob naslednjem glavobolu ne jejte tablet, ampak skočite med rjuhe.

Maček

Če ste spili preveč, ste svojemu telesu zagotovo povzročili precej škode, ki je ne boste tako hitro odpravili. Kar se tiče jutranjega mačka, pa naj bi bil seks veliko boljše zdravilo od močnega, mastnega zajtrka. Zdaj že vemo, da zdravi glavobole. Hkrati pa bodo endorfini in oksitocin poskrbeli za stimulacijo mišic in boljše počutje. Po spolnem odnosu boste lažje zaspali in pri mačku pomaga tudi to.

Prehlad

Ta je še posebej pomemben v obdobju vremenskih sprememb. Med številnimi substancami, ki jih spolni odnos predrami v telesu, so namreč tudi fagociti. Ti so sicer steber obrambe v našem imunskem sistemu in napadajo viruse prehlada. Orgazem naj bi njihovo število kar podvojil. Zagotovo prijetnejše od pitja čajev z raznimi sumljivimi praški.

Staranje

Čeprav se kdaj med posebno močnim orgazmom zdi, da se je čas ustavil, gredo dnevi vendarle neusmiljeno naprej. Vendar med spolnim odnosov v telesu cveti še ena substanca, in sicer beta endorfini. Ti varujejo kolagen v koži in zato bo vaša koža videti precej manj stara. Stari znanec oksitocin bo poskrbel za znižanje kortizola, ki je glavni krivec za občutek stresa. Študja v Ameriki je pokazala, da starejše ženske z rednimi spolnimi odnosi živijo precej bolj polno življenje in so tudi bolj srečne.

Karies in propadanje zob

Med poljubljanjem in oralnim odnosom bo v vaših ustih nastalo nekaj več sline. Ta bo poskrbela za odstranitev hrane v medzobnih prostorih, preprečila bo zobne obloge in nevtralizirala kislino. Stomatološke sekcije sicer nismo vprašali za mnenje, ampak očitno bodo z rednim ščetkanjem, nitkanjem in oralnim seksom vaši zobje zdravi in bleščeče beli.

 

Mogoče vas bo zanimalo

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas
Nasveti
8 Ogledov
Nasveti
8 Ogledov

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 9:00

Škandalova bralka Karmen je našemu svetovalcu poslala naslednje vprašanje: »Pri delodajalcu sem zaposlena že tri leta. Za vsako od teh treh let sem dobila v podpis pogodbo…

Jožice Svete in njeni Primorci
Rumeno
5 Ogledov
Rumeno
5 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 8:00

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat,…

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma
Top Novica
5 Ogledov
Top Novica
5 Ogledov

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 6:30

Kadar ne stavka, prvi sindikalist javnega sektorja Branimir Štrukelj, sicer politik stranke Levica, ki mu ploska slovenska prosveta, kupuje nepremičnine. Po razkritjih, da je 200 tisoč evrov…

Več iz te kategorije